Dragnea lauda Fondul Suveran: Cei care il critica sunt sobolani si mincinosi patologic

Miercuri, 06 Iunie 2018, ora 15:37
1257 citiri

Liviu Dragnea a lansat un atac dur fata de cei care au criticat infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, spunand ca nu se poate lua dupa ce spun "sobolanii", facand din nou referire la Victor Ponta.

Replica a venit cand jurnalistii l-au pus sa comenteze afirmatia facuta de fostul premier, potrivit caruia Fondul Suveran i-a fost impus lui Liviu Dragnea de catre un grup de afaceri din Israel si Rusia.

"Nu sunt acuzatii, sunt prostii, nu exista baza si nici adevar. Unii colegi care azi spun aceste enormitati, inspirati probabil de cei care vorbeau de intelegeri secrete cu evreii, sustineau ca stiu ca e un proiect important. (...) Nu comentez ce spun sobolanii. Mihai Tudose nu se putea opune pentru ca a avut aceasta idee in legatura cu acest fond. Nu vreau sa comentez ce spun sobolanii. Daca ne luam dupa ce spune un sobolan ar insemna sa inchidem tara. Nu putem conduce tara dupa minciunile unor mincinosi patologici", a declarat Liviu Dragnea.

Totodata, liderul PSD a subliniat ca Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii "va ajuta la dezvoltarea infrastructurii, la reindustrializarea Romaniai, va genera foarte multe locuri de munca si va contribui la cresterea PIB".

Potrivit liderului PSD, in administrarea Fondului nu va exista influenta politica.

"Va avea o administrare cu influenta politica spre zero. Vor fi selectati profesionisti, oameni cu experienta, care sa faca aceste companii mult mai profitabile, mai eficiente", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a tinut sa precizeze ca Darius Valcov nu va detine nicio functie in FSDI.

Teodorovici: Nu e adevarat ca cineva fura banii

La randul sau, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat ca acuzatiile ca cineva fura banii din Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii sunt nefondate.

"Vizavi de companii si de modul in care actioneaza acest Fond, am auzit astazi si in Parlament fel si fel de acuze total nefondate ca cineva fura banii. Nu, sunt companii profitabile, aceasta a fost una din conditii ca aceste companii sa faca parte din Fond. Chiar ieri am avut un amendament pentru a ne asigura in plus ca ceea ce va intra in Fond se va face pe baza unei analize foarte clare.

S-a aprobat un capital de lucru de 2 miliarde de lei si un capital social de 9 miliarde, se fac platile in transe, iar prima transa este de 200 de milioane, iar restul de transe se fac atunci cand exista si investitiile, nu se transfera banii in mod automat catre acest fond", a declarat Teodorovici ...citeste mai departe despre "Dragnea lauda Fondul Suveran: Cei care il critica sunt sobolani si mincinosi patologic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Fond Suveran Investitii, #Fond Suveran Dezvoltare , #Stiri Companii