Dupa ce s-a fript cu chiftelutele, IKEA sufla si in tarte. Retragere de la raft

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 12:31
1508 citiri
Dupa ce s-a fript cu chiftelutele, IKEA sufla si in tarte. Retragere de la raft

Magazinul IKEA va retrage de pe piata tarta cu rubarba PAJ RABARBER, inclusiv in Romania, din cauza unei omisiuni pe lista de ingrediente.

Astfel, din lista ingredientelor in limba finlandeza enumerate pe eticheta produsului a fost omis praful de ou. Acesta este un factor alergen ce poate declansa reactii consumatorilor care sufera de intoleranta la ou.

Desi lista de ingrediente in limba romana este completa, praful de ou fiind mentionat pe eticheta, si nu au existat plangeri in aceasta privinta, suedezii de la IKEA au decis totusi retragerea produsului inclusiv din magazinul din Romania.

Hotararea vine in contextul in care, in prima jumatate a anului, IKEA a descoperit urme de carne de cal in chiftelutele vandute in cateva magazine, precum si bacterii prezente in materiile fecale in tartele cu migdale din alte magazine.

"Orice risc cu privire la siguranta clientilor este inacceptabil pentru Compania IKEA. De aceea, daca un produs din gama IKEA nu corespunde standardelor de calitate ale Companiei IKEA si asteptarilor clientilor, compania nu ezita sa ia masuri imediate", au precizat oficialii companiei intr-un comunicat de presa.

Pe 18 septembrie, un client alergic la ou a cumparat o tarta cu rubarba dintr-un magazin IKEA din Suedia. El a revenit a doua zi cu produsul la magazinul respectiv, iar pe 20 septembrie produsul din loturile cu traducerea etichetei incompleta in limba finlandeza a fost deja retras de la vanzare.

Etichetarea gresita a acestui produs in limba finlandeza a fost identificata in urmatoarele tari: Finlanda, Suedia, Norvegia, Germania, Austria, Rusia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Thailanda, Singapore si in Romania.

Clientii care au achizitionat produsul sunt invitati la departamentul de Relatii cu Clientii din magazinul IKEA pentru a-l returna si a-si primi banii inapoi, incepand de astazi, 26 septembrie 2013.

Tarta cu rubarba PAJ RABARBER a fost introdusa in magazinele IKEA in anul 2012. De la lansare, in magazinele IKEA din tarile mentionate anterior au fost vandute 75.000 de tarte. Magazinul din Romania a vandut 1.900 de bucati, la pretul de 15 lei/ bucata, si nu a primit nicio sesizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#tarte rubarba IKEA, #scandaluri alimentare IKEA, #mancare IKEA , #Stiri Companii