E oficial: RCS&RDS lanseaza Digi Animal World in noiembrie

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 13:25
3670 citiri
E oficial: RCS&RDS lanseaza Digi Animal World in noiembrie

RCS&RDS au primit marti licenta audiovizuala prin satelit pentru transmiterea postului Digi Animal World, care urmeaza cel mai probabil sa fie lansat la 15 noiembrie, dar nu mai tarziu de 1 decembrie.

Acest nou post de televizune va fi unul documentar, care va acoperi toata zona tematica, de la mamifere mari si mici la insectele si reptilele; de la viata din adancuri la lumea animalelor de companie si animalele domestice, scrie Agerpres.

In ceea ce priveste sursa realizarii documentarelor, cu o durata de 30-90 de minute/episod, in prima etapa toate vor fi achizitionate de la producatori externi, iar BBC-ul va ocupa un loc important, ca si posturile germane sau franceze.

Bogdan Chiritoiu, reprezentantul RCS&RDS, a mentionat ca exista inca discutii in legatura cu a se dubla sau subtitra o serie de programe, Mihai Malaimare, membru al CNA, pronuntandu-se categoric pentru subtitrare.

De asemenea, Chiritoiu a sustinut ca, potrivit propriilor masuratori, canalele deja functionale, respectiv Digi World si Digi Life, au o audienta comparabila cu Animal Planet si Discovery Channel, un deziderat al societatii fiind realizarea de productii proprii.

In urma audierii reprezentantilor postului, membrii Consiliului au respins o solicitare de licenta a S.C Workers Leasing Company SRL Alba Iulia pentru European TV (Bucuresti), un canal care dorea sa devina un partener al membrilor diasporei romanesti din Italia si Spania, dar si al minoritatilor din Romania, din cauza precaritatii resurselor.

Totodata, Consiliul a aprobat in unanimitate modificarea licentei audiovizuale a S.C. Mara Video Media SRL Baia Mare pentru Transilvania Folclor Baia Mare, care isi propune sa schimbe grila, in sensul renuntarii la specificul folcloric si a punerii accentului pe caracterul generalist.

Membrii CNA au aprobat in 27 septembrie solicitarea modificarilor de licente audiovizuale pentru Digi TV Info in Digi Life si pentru Analog TV Timisoara in Digi World (Bucuresti), canale care si-au schimbat formatul din generalist in tematic-documentar de la 1 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#post televiziune Romania, #canal documentare Romania, #lansare post Digi, #posturi RCS RDS , #Stiri Companii