Criza din afacerile cu carti: Editorii fac imprumuturi pentru a participa la Gaudeamus

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 15:28
1489 citiri
Criza din afacerile cu carti: Editorii fac imprumuturi pentru a participa la Gaudeamus

Directorul executiv al Targului de carte Gaudeamus, Vladimir Epstein, a afirmat ca mai multi editori au facut imprumuturi bancare pentru a participa la aceasta editie a salonului.

"Am informatii ca o serie de editori fac imprumut bancar ca sa poata participa la targ la un nivel bun, ceea ce mi se pare foarte trist", a declarat, vineri, pentru Agerpres, directorul Gaudeamus.

El a adaugat ca asteapta "reglementari bune pentru cultura scrisa din Romania" si ca, in acelasi timp, e "foarte optimist" in acest sens: "Probabil trebuie umblat la reglementare", a spus directorul executiv al Gaudeamus.

Despre cea de a XX-a editie a targului, Vladimir Epstein a spus ca, in ceea ce priveste cifrele, "se situeaza, undeva, la nivelul recordurilor de anul trecut".

"Nu stiu daca le vom putea bate. Ma refer mai ales la numarul de evenimente, pentru ca acolo pot sa apara si lucruri placut-surprinzatoare. Stau multi editori cu lucrarile in tipografie. Nu se stie daca le ies la timp. Acolo s-ar putea sa existe o plusare, fata de cele 650 de evenimente editoriale de anul trecut", a spus Epstein.

Referindu-se la organizare, directorul executiv al Gaudeamus spune ca "totul este in grafic".

"Pregatirile noastre sunt in grafic si ne-am conectat - noi echipa Gaudeamus, intreaga institutie - la eveniment. Din semnalele pe care le am de la editori, de asemenea, se imbraca o tinuta de gala", a mentionat acesta.

Invitatii de onoare ai acestei editii - Tarile Nordice, care participa la Gaudeamus 2013 sub sloganul "Cool Nordic Bucuresti", "au o traditie in cel putin doua domenii, acela al cartii pentru copii, unde sunt spargatori de gheata, si literatura de mister, politista", mai declara Epstein.

"In rest, avem asteptari mari legate de public. Anul trecut au fost 117.000 de vizitatori. Doamne ajuta!", a mai spus Vladimir Epstein.

Targul de carte Gaudeamus se va desfasura anul acesta intre 20 si 24 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo, invitatul de onoare al targului fiind Grupul tarilor nordice reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia, carora le-a revenit si misiunea de a desemna presedintele de onoare al editiei - ambasadorul Suediei la Bucuresti, Anders Bengtcen.

Cel mai longeviv targ de carte din Romania, Gaudeamus propune mii de titluri de pe piata romaneasca si internationala, un program dens de evenimente.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Epstein Gaudeamus, #targ carte Gaudeamus, #Gaudeamus Epstein , #Stiri Companii