Farmec estimeaza o noua crestere a businessului in acest an, dupa ce si-a marit cifra de afaceri cu 9,12% in 2017

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 12:45
1757 citiri
Farmec estimeaza o noua crestere a businessului in acest an, dupa ce si-a marit cifra de afaceri cu 9,12% in 2017
Mircea Turdean, Director General Farmec

Farmec, cel mai mare producator roman de cosmetice, anunta un avans al cifrei de afaceri in 2017, in crestere cu 9,12% fata de 2016. Astfel, businessul Farmec de anul trecut s-a ridicat la peste 214 milioane lei (45.8 milioane Euro).

Pentru 2018, a fost stabilit un program investitional de peste 11 milioane lei (2,4 milioane de euro), o suma considerabila fiind alocata proceselor de retehnologizare si modernizare a productiei, dar si dezvoltarii retelei magazinelor de brand, atat la nivel national, cat si international.

"Businessul Farmec a crescut constat, pe fondul expansiunii sustinute si dezvoltarii portofoliului propriu, in conformitate cu ultimele tendinte din domeniul cosmetic, dar adaptate pietei locale. An de an, am atins noi tinte de dezvoltare, care ne-au reconfirmat statutul de lider local al acestui sector.

Suntem primul si singurul producator roman de cosmetice care dispune de o retea proprie de magazine de brand si, dupa dublarea numarului de spatii in 2017 (de la 11 la 21 de centre nationale), ne propunem sa deschidem alte 10 magazine in 2018, in toata tara.

Bazandu-ne pe un plan sanatos de investitii si pe un model propriu de business, anul 2017 a fost unul curajos din punct de vedere strategic, fiind anul in care am lansat primele game pe 2 segmente de piata noi pentru Farmec - cosmeticele de lux si cosmetica decorativa", a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

Cresterea cu peste 9% a Farmec din 2017 s-a datorat mai multor factori: modernizarea si extinderea portofoliului, patrunderea pe noi segmente de piata, dar si evolutia semnificativa atat a retelei magazinelor de brand Farmec si Gerovital, cat si a platformei online www.farmec.ro.

Vanzarile din magazinul online s-au ridicat la peste 7,1 milioane lei (1,5 milioane de euro), in crestere cu circa 23% fata de anul 2016. Dezvoltarea zonei de e-commerce a fost asigurata de strategia de marketing digital, care a vizat o serie de modificari comerciale si de functionalitate, dar si extinderea ofertei produselor disponibile.

Traficul de clienti din centrele comerciale fizice si magazinul online s-a aflat, de asemenea, pe un trend ascendent. Cu un total de peste 120.000 de vizitatori ai magazinelor de brand in 2017, valoarea medie a bonului de cumparaturi a fost dublata anul trecut. In ceea ce priveste platforma online, a fost inregistrata o medie de 5.000-6.500 de clienti lunar, iar valoarea medie a cosului de cumparaturi a fost de 150 de lei (32 Euro).

Des ...citeste mai departe despre "Farmec estimeaza o noua crestere a businessului in acest an, dupa ce si-a marit cifra de afaceri cu 9,12% in 2017" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Farmec cifra afaceri, #Mircea Turdean CEO Farmec , #Stiri Companii