Fermieri din Romania, incotro?

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 09:16
1619 citiri
Fermieri din Romania, incotro?
foto: meat-milk.ro

A patra editie a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk se va desfasura in zilele de 3 si 4 iunie 2015 la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub genericul "Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanta-Prioritati pentru iesirea din impas".

Singurul eveniment dedicat industriilor de carne si lapte ale Romaniei este locul de intalnire al fermierilor, procesatorilor, furnizorilor de materii prime, tehnologii, servicii, reprezentanti ai autoritatilor romane si europene, ai marilor retele de retail.

In cadrul evenimentului se va pune accent pe prezentarea celor mai noi tehnologii destinate fermierilor si procesatorilor, a celor mai noi informatii din domeniul finantarii, a inovatiilor, a celor mai noi solutii de sustenabilitate si energii neconventionale.

Punem lacat, sau deschidem perspective?

Sub acest titlu, reprezentanti ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si ai MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a industriilor de carne si lapte ale Romaniei, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

Alaturi de acestia, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

WORKSHOP FERMA - Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

Genericul workshop-ului dedicat fermierilor are la baza ideea ca agrozootehnia moderna nu poate fi conceputa fara utilizarea celor mai noi tehnologii si a celor mai noi solutii de nutritie a animalelor, a asigurarii sanatatii acestora, a unui management eficient, toate acestea determinand performante superioare.

In conditiile in care Romania se afla pe ultimele locuri din Uniunea Europeana, din punct de vedere al dotarii tehnologice, este clar ca retehnologizarea trebuie sa fie o tinta obligatorie pentru toti fermierii.

WORKSHOP CARNE - Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

Necesitatea patrunderii produselor romanesti din carne pe noi piete de desfacere trebuie sa ii determine pe actorii din industrie sa identifice noi resurse financiare si noi tehnologii care sa le permita imbunatatirea performantelor, in raport cu firmele concurente din Romania si Uniunea Europeana.

WORKSHOP LAPTE - Performanta intr-un mediu economic instabil

Se mai poate face performanta in industria romaneasca a lactatelor, in conditiile economice actuale si la nivelul tehnologic al firmelor de procesare? Teoretic, da. Practic, sectorul traverseaza una dintre cele mai dificile perioade, din 1990 si pana acum. Cu toate acestea, companiile din domeniu sunt obligate la performanta, pentru a putea rezista pe o piata cu totul instabila.

WORKSHOP COMUN - Inovarea si retehnologizarea-Trend sau necesitate?

Tendintele din piata sunt conturate de consumatori. De aceea, companiile sunt nevoite sa raspunda imediat cerintelor acestora. Dar, permanenta inovare si retehnolgizare sunt doar un trend impus de furnizorii de tehnologii, sau reprezinta necesitatea absoluta, pentru a putea face fata concurentei? Raspunsul nu poate fi decat unul singur, iar el va fi furnizat de prezentarile si comunicarile care vor fi sustinute in ziua a doua a Expo-Conferintei.

Totodata, in cadrul workshop-ului comun, invitati speciali de la Parlamentul European vor pune industriile de carne si lapte ale Romaniei in context european, evaluand performantele fermierilor si procesatorilor romani si facand prognoze pentru perioadele urmatoare.

MASA ROTUNDA - Politici de sprijin-Teoria e sublima, practica ne omoara!

Romania a excelat si exceleaza in privinta "politicilor de sprijin", mai ales in perioadele pre-electorale. Insa, de fiecare data, pornind de la vorbe, la fapte, ajungem mereu la concluzia ca "practica ne omoara". Ce se poate intreprinde pentru ca fermierii si procesatorii romani de carne si lapte sa beneficieze cu adevarat de politicile de sprijin nationale si europene?

Cateva raspunsuri vor fi gasite la Masa rotunda din dupaamiaza zilei de 4 iunie, la care vor participa reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR, ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si ai principalelor asociatii profesionale ale fermierilor si procesatorilor din cele doua industrii.

Participantii la infoTRIP vor putea avea ocazia efectuarii de vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si a laptelui, luand contact direct cu modelul de dezvoltare a unei afaceri.

Pentru a va putea inscrie, dar si pentru a fi la curent cu toate detaliile legate de organizarea evenimentului, puteti accesa site-ul www.meat-milk.ro.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#conferinta fermieri Poiana Brasov, #conferinta fermieri Romania 2015 , #Stiri Companii