Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firma care a blocat licitatia pentru roviniete a castigat un contract de peste 400.000 lei

Firma care a blocat licitatia pentru roviniete a castigat un contract de peste 400.000 lei
Firma care a pus sub contestatie in iulie procedura de cumparare pentru roviniete a castigat, pe 26 noiembrie, un contract pentru tiparirea a 2,5 milioane roviniete cu o valoare ce depaseste 400.000 lei, in conditiile in care licitatia este in continuare blocata, iar la nivel national exista o criza de roviniete.

"Din cauza situatiei create prin suspendarea procedurii si lipsa rovinietelor necesare, in vederea depasirii perioadei critice din finalul acestui an si inceputul anului viitor s-a demarat procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare pentru achizitionarea unei cantitati de 2,5 milioane roviniete. La negociere au fost invitate societatile care au depus oferte la procedura de licitatie deschisa in vederea atribuirii contractului de furnizare de roviniete-ecuson", au declarat, marti, pentru NewsIn reprezentantii CNADNR.

In urma negocierii derulate luni, 26 noiembrie, firma Zoom Soft a fost declarata castigatoare, valoarea contractului fiind de 415.000 lei fara TVA. Zoom Soft este firma care a depus in luna iulie contestatie ceea ce a dus la blocarea procedurilor de licitatie. Potrivit reprezentantilor CNADNR blocarea licitatiei pentru achizitia de roviniete a creat o criza la nivel national, in acest moment pe piata existand un numar foarte mic de roviniete.

In luna mai, CNADNR a initiat procedurile de achizitie de roviniete, insa licitatia a fost contestata in doua randuri, in luna iulie si august, de Zoom Soft si CN Imprimeria Nationala SA. La inceputul lunii septembrie, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a cerut CNADNR sa modifice modelul rovinietei, model aprobat, potrivit reprezentantilor Companiei de Drumuri, in 2005 prin ordin al ministrului transporturilor. CNADNR a depus o plangere impotriva CNSC la Curtea de Apel Bucuresti, insa plangerea a fost respinsa. Compania de Drumuri a fost nevoita sa suspende temporar procedura de achizitie prin licitatie deschisa, urmand sa fie reluata, pentru achizitia rovinietelor pentru 2008-2010, dupa clarificarea situatiei.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1024 ori