Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele ar putea contabiliza operatiunile de reorganizare dupa noi reguli

Firmele ar putea contabiliza operatiunile de reorganizare dupa noi reguli


Operatiunile de fuziune, divizare, dizolvare si lichidare a societatilor, precum si de retragere sau excludere a unor asociati din cadrul firmelor ar putea fi reflectate in contabilitate pe baza unor noi reglementari. Mai exact, Ministerul Finantelor a lansat recent in dezbatere publica un proiect de ordin care cuprinde reguli de contabilizare a operatiunilor de reorganizare, ce corespund legislatiei in vigoare.

Operatiunile de fuziune, divizare, lichidare a societatilor, precum si de retragere sau excludere a unor asociati din cadrul societatilor sunt reglementate de Legea nr. 31/1990 privind societatile, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, regulile referitoare la contabilizarea acestor operatiuni sunt cuprinse in Legea contabilitatii nr. 82/1991 si in Ordinul MFP nr. 1.376/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind reflectarea in contabilitate a principalelor operatiuni de fuziune, divizare, dizolvare si lichidare a societatilor comerciale, precum si retragerea sau excluderea unor asociati din cadrul societatilor comerciale si tratamentul fiscal al acestora.

Citeste mai multe despre Firmele ar putea contabiliza operatiunile de reorganizare dupa noi reguli pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 988 ori