Firmele britanice sustin un nou acord cu Uniunea Europeana - sondaj

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 09:16
1094 citiri

Mai mult de jumatate dintre firmele din Marea Britanie sunt in favoarea renegocierii relatiei lor cu Uniunea Europeana, potrivit unui sondaj al Camerei Britanice de Comert /BCC/, citat luni de Reuters.

60% din 3.200 de firme intervievate in Marea Britanie considera ca transferul unor puteri inapoi la parlamentul de la Londra ar ajuta perspectivele de afaceri si economice ale tarii, potrivit Agerpres.

In timp ce majoritatea cred ca retragerea din blocul celor 28 de natiuni ar afecta economia Marii Britanii, aproximativ 46% dintre respondenti considera ca integrarea in continuare in UE ar putea impiedica cresterea economica.

"Daca Uniunea Europeana nu va fi perceputa sa functioneze in interesele tuturor statelor sale membre, ea va continua sa-si piarda legitimitatea nu doar in randul publicului de vot, dar si printre oamenii de afaceri.

Perspectivele de afaceri si comert pentru Marea Britanie s-ar imbunatati substantial daca va avea loc o reforma semnificativa a UE", a declarat John Longworth, director general al BCC, intr-un comunicat de presa.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#firme britanice acord UE, #firme Marea Britanie , #Stiri Companii