Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele care detin Bucuresti Mall si Plaza Romania vor fuziona

Firmele care detin Bucuresti Mall si Plaza Romania vor fuziona


Firmele grupului turc Anchor, care detin cele doua centre comerciale din Romania, Bucuresti Mall din Vitan, cu active evaluate la peste 290 milioane de lei (66 milioane de euro), si Plaza Romania din Drumul Taberei, cu active evaluate la 603,9 milioane de lei (137 milioane de euro), vor fuziona.

"Ca urmare a aprobarii/inregistrarii fuziunii, Plaza Mall Development and Management, in calitate de societate absorbita, este dizolvata fara lichidare si inceteaza a mai exista (fiind radiata din evidente), iar Bucuresti Mall Development and Management va prelua intregul activ si pasiv al Plaza Mall Development and Management. Dupa fuziune sediul social al Bucuresti Mall Development and Management va ramane neschimbat, respectiv in centrul comercial Bucuresti Mall din Vitan", se arata in proiectul de fuziune, potrivit Mediafax.

Asociatii firmei, dupa fuziune, sunt in continuare Anchor Retail Investment (96,92%) si Fiba Capital Investment (3,07%), ambele inregistrate in Olanda, iar capitalul social va ramane neschimbat fiind in suma totala de 2,39 milioane de lei.

"Din punct de vedere economic, prin implementarea fuziunii celor doua societati, se intentioneaza cresterea eficientei activitatilor comerciale a celor doua centre comerciale detinute de societatile participante la fuziune, eficientizarea factorului timp in negocierea si incheierea de contracte comerciale vizand serviciile conexe necesare functionarii adecvate a celor doua centre comerciale (ex. contracte de protectie si paza, contracte de prestari servicii de curatenie, contracte de intretinere/mentenanta echipamente, contracte de reparatii locative etc.), astfel incat va fi posibila o mai buna coordonare, monitorizare si adaptare la cerintele specifice fiecarui complex comercial in parte ca si linie de activitate principala", mentioneaza sursa citata.

Fuziunea naste un urias cu active totale de 200 de milioane de euro

Plaza Mall Development and Management detine active reevaluate la 603,9 milioane de lei (137 milioane de euro), din care 147,5 milioane de lei (34 milioane de euro) centrul comercial Plaza Romania, al doilea mall deschis de grupul turc Anchor in Romania. In patrimoniul Plaza Management mai sunt incluse o serie de terenuri in Bulevardul Timisoara, unde este amplasat mall-ul Plaza Romania. Activul net al companiei este insa negativ avand in vedere ca datoriile acesteia totalizeaza 732 milioane de lei (166,3 milioane de euro).

Bucuresti Mall Development and Management, care detine centrul comercial Bucuresti Mall, controleaza active totale de 290,1 milioane de lei (66 milioane de euro) si are datorii de 60,96 milioane de lei (13,85 milioane de euro).

Centrele comerciale sunt in proces de remodernizare, investitia anuntata fiind de 25 milioane de euro.

Anchor mai detine o cladire de birouri, Anchor Plaza, langa Plaza Romania, complexul de locuinte Incity Residence si a anuntat ca vrea sa reia lucrarile pentru finalizarea unei alte cladiri de birouri, Metropol Center, din Bulevardul Timisoara, cu o suprafata de 35.000 de metri patrati, a carei constructie a fost inghetata in 2009.

Grupul a investit din 1997, de cand a intrat in Romania, 350 de milioane de euro. Compania este parte a grupului Fiba Holding, fondat in anul 1987 de omul de afaceri turc Husnu Ozyegin.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1269 ori