Firmele mai au o zi sa aleaga cum platesc impozitul pe profit

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 16:35
2216 citiri
Firmele mai au o zi sa aleaga cum platesc impozitul pe profit

Joi, 31 ianuarie, este ultima zi in care platitorii de impozit pe profit isi pot exprima optiunea de a plati: trimestrial, anticipat sau prin sistem real de plata.

"Mai avem o singura zi in care putem sa facem o alegere corecta. Posibilitatea de a alege sistemul in care fiecare isi plateste impozitul pe profit poate insemna un avantaj dar in acelasi timp si un dezavantaj. Faceti alegerea corecta pentru ca aceasta isi va arata efectele pe parcursul urmatorilor doi ani, iar prin plata anticipata se poate crea un avantaj de cash flow" declara Luminita Ristea, partener CRG Nexia.

Aceasta modificare fiscala a fost adoptata de la 1 ianuarie 2013.

Este vorba de formularul 012 - Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit, care a fost aprobat prin Ordinul ANAF nr. 1994/2012, publicat in Monitorul Oficial nr. 9 din 7 ianuarie 2012.

Optiunea pentru noul sistem de declarare si plata a impozitului pe profit este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi.

Continuarea politicii de limitare a deductibilitatii

Noile schimbari fiscale continua politica de limitare a deductibilitatii cu cheltuielile.

Daca pana acum deductibilitatea cheltuielilor cu autovehicule se facea pana la 50% sau in unele cazuri chiar integral, de la 1 februarie se limiteaza aceste deductibilitati, astfel ca cheltuielile cu o masina care, de exemplu, este mai scumpa de 18 mii de euro nu se mai deduce, au spus oficialii Nexia.

Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#impozit profit companii Romania, #modificare plata impozit profit, #plata anticipata impozit profit, #modificari cod fiscal Romania , #Stiri Companii