Fostul sef Davidoiu sustine ca a primit "sugestii" sa vanda TAROM arabilor

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 22:09
1017 citiri
Fostul sef Davidoiu sustine ca a primit "sugestii" sa vanda TAROM arabilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Eugen Davidoiu, fostul director general al TAROM, sustine ca in primele saptamani dupa preluarea functiei au fost discutii cu anumite persoane, printre care si un consilier al unui premier, in cadrul carora s-ar fi "sugerat" ca TAROM ar trebui sa mearga la o companie araba.

Acesta a facut afirmatiile in urma unor intrebari puse de catre deputatul Eugen Radulescu, vicepresedintele Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputatilor.

"Aveti o cunostinta, un domn Demetriade? Il cunoasteti? Exista o conexiune intre acest domn Demetriade si o companie araba si dorinta aceste companii arabe, prin acest domn Demetiade, am inteles ca a avut o agentie de voiaj in Bucuresti si ar sustine in continuare, ca sa vina director general - o sa auzim peste doua zile - o doamna, care a lucrat tot in compania dansului si care este reprezentanta acestei companii arabe? Aveti cunostinta de acest lucru?", a intrebat Eugen Radulescu.

Fostul director general al TAROM a precizat ca s-a intalnit cu acea persoana in prima sau a doua saptamana dupa preluarea functiei, la fel si cu un consilier al unui premier.

"Da, am auzit si eu aceste lucruri. Le-am auzit dupa ce am plecat. In prima saptamana sau a doua, domnul Demetriade a facut sa ne intalnim intr-un loc, iar aceea a fost prima si ultima intalnire cu domnul Demetriade, care imi sugera anumite lucruri. (...) Nu stiu daca institutiile statului, care ar trebui sa fie peste tot, si chiar in TAROM, au cunostinta despre lucrurile astea.

Domnul Demetriade si altcineva care a fost in Consiliul de Administratie al TAROM, fost consilier al unui prim-ministru, tot in prima sau a doua saptamana mi-a explicat ca TAROM trebuie sa plece catre o anumita companie araba, iar aeroportul catre o anumita zona... posibil ca nu am dat atentie acelor lucruri.

Nu mai vreau sa mai intru in aceasta polemica, am plecat, am facut foarte bine, ca aceste lucruri merg mai departe. Aceste interese se vor vedea mai devreme sau mai tarziu. (...) Dumnealui sugera, intr-un fel, cum ar trebui sa fie condusa compania. Am preferat sa ii ascult pe cei din interiorul companiei si sa continuam demersurile in interesul statului roman", a mai aratat Davidoiu.

Fostul premier Victor Ponta a confirmat in data de 23 august, intr-o postare pe Facebook, ca a vrut sa vanda TAROM, asa cum a afirmat in spatiul public un fost director al companiei, informatia fiind "una absolut corecta".

"In anul 2015 (nu 2013) am avut discutii personale, oficiale si detaliate ...citeste mai departe despre "Fostul sef Davidoiu sustine ca a primit "sugestii" sa vanda TAROM arabilor" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#TAROM vandut arabilor , #Stiri Companii