Frauda CFR - Complicii lui Necolaiciuc ajung in Justitie

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 14:18
2647 citiri
Frauda CFR - Complicii lui Necolaiciuc ajung in Justitie

Cei trei complici ai lui Mihai Necolaiciuc, fostul director general CFR, au ajuns in justitie pentru pentru paguba de 1,6 milioane de dolari pe care au produs-o CFR.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Adrian Viorel Gaspar, Dumitru Crestin si Andrei Bogdan Gheorghiu, asociati si administratori la SC ROMTEHNO INVENT SA, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, informeaza, luni, Biroul de presa al DNA, potrivit Mediafax.

Potrivit rechizitoriului, in 13 iunie 2001, in urma unei licitatii organizate prin Bursa Romana de Marfuri, intre SC ROMTEHNO INVENT SA (cu obiect de activitate declarat "intermedieri in comertul cu produse diverse") si CN CFR SA a fost incheiat un contract de achizitii pentru instalarea unui sistem de monitorizare a o suta de kilometri de cale ferata.

Acest contract a fost castigat in conditiile in care SC ROMTEHNO INVENT SA nu aveau niciun fel de activitati si nici angajati, iar la licitatie au mai depus oferte alte doua societati comerciale controlate de cei trei inculpati.

La cateva zile de la semnarea contractului si in lunile urmatoare, Gaspar, Crestin si Gheorghiu ar fi intocmit facturi fiscale fara ca firma acestora sa fi efectuat vreo prestatie in baza contractului mentionat si au incasat in mod necuvenit suma totala de 4.862.160 RON (echivalentul a 1.673.145 de dolari calculat la cursul mediu de 29.060 lei/dolar).

Cu aceasta suma, Compania Nationala CFR SA s-a constituit parte civila in procesul penal. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile si conturi bancare apartinand celor trei inculpati.

Acest caz s-a constituit prin disjungere din cauza penala prin care au fost trimisi in judecata inculpatul Mihai Necolaiciuc si alte persoane din conducerea CN CFR SA pentru prejudicierea acestei companii cu suma de peste 18 milioane de euro.

La activitatile infractionale au participat, in calitate de complici, si alte persoane din fosta conducere a CNCFR sau sefi de servicii - Misir Mihail Gabriel, Olaeru Viorica, Vladut Ilie, Vladut Dragos Vasile, Matei Maria Ana, Costea Octavian, Tolea Adrian, precum si administratori ai unor firme - Ilisca Marius si Nicula Ovidiu Lucian.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#frauda CFR, #complici Necolaiciuc, #paguba CFR, #licitatie monitorizare CFR , #Stiri Companii