Gazprom infiinteaza o companie pentru constructia gazoductului ruso-turc

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 17:35
1854 citiri
Gazprom infiinteaza o companie pentru constructia gazoductului ruso-turc
Foto: csmonitor.com

Gigantul rus Gazprom a anuntat luni infiintarea unei noi companii, denumita Gazprom-Russkaya, care se va ocupa de constructia gazoductului ce va lega Rusia de Turcia, conducta menita sa inlocuiasca proiectul South Stream, la care autoritatile de la Moscova au renuntat la inceputul lunii.

Gazprom-Russkaya va avea sediul social in Sankt Petersburg, a declarat purtatorul de cuvant al Gazprom, Sergey Kupriyanov, relateaza agentia Tass, potrivit Mediafax.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat saptamana trecuta ca Rusia nu poate continua realizarea proiectului de gazoduct ruso-italian South Stream din cauza obiectiilor Comisiei Europene.

In locul South Stream, Rusia se va orienta spre livrarea de gaz catre Turcia, prin intermediul unei alte conducte care traverseaza Marea Neagra, a adaugat el.

Noul gazoduct va avea o capacitate anuala de transport de 63 de miliarde de metri cubi. Aproximativ 14 miliarde de metri cubi de gaz vor fi livrate Turciei, restul cantitatii urmand sa fie furnizata altor tari europene.

Potrivit directorului general al Gazprom, Aleksei Miller, rolul Ucrainei ca tara de tranzit pentru gazele rusesti "va fi redus la zero", spre beneficiul Turciei.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Gazprom companie, #Gazprom companie constructia gazoductului ruso turc , #Stiri Companii