Gazprom porneste ''Turkish Stream'' in 2017

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 09:58
1581 citiri
Gazprom porneste ''Turkish Stream'' in 2017
Foto: csmonitor.com

Grupul rus Gazprom a anuntat marti ca intentioneaza sa dea in functiune noul sau gazoduct spre Turcia, denumit 'Turkish Stream', inca de la finele lui 2016, transmit AFP si Reuters.

Luna trecuta, Gazprom a decis sa abandoneze proiectul gazoductului South Stream urmand in schimb sa construiasca un gazoduct spre Turcia, potrivit Agerpres.

'Am cazut de acord sa ne organizam lucrarile astfel incat un acord interguvernamental cu privire la noul gazoduct sa poata fi semnat in al doilea trimestru al acestui an iar primele cantitati de gaze sa ajunga in Turcia in luna decembrie 2016', a informat grupul Gazprom intr-un comunicat de presa difuzat la sfarsitul vizitei la Ankara a directorului Gazprom, Alexei Miller.

Prima conducta a acestui gazoduct cu o lungime de 900 de kilometri va avea o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, care vor fi destinate exclusiv pietei turcesti, a precizat Gazprom. Turcia este a doua mare piata pentru Gazprom, dupa Germania. In 2014, Gazprom a exportat in Turcia o cantitate de 27,4 miliarde metri cubi de gaze naturale prin conductele "Blue Stream" si Trans-Balkan.

Gazprom si compania turca Botas au semnat luna trecuta un Memorandum de intelegere pentru construirea unei conducte submarine cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pentru transportul de gaze naturale din Rusia spre Turcia. Recent, Alexei Miller, l-a informat pe comisarul european pentru Energie, Maros Sefcovic, ca noua pozitie de negociere a Moscovei este ca tranzitul gazelor rusesti spre UE via Ucraina va fi redirectionat prin Turcia si in consecinta Europa ar trebui sa se grabeasca sa construiasca noi capacitati de transport pentru a putea primi gaze naturale de la un hub amplasat la granita dintre Turcia si Grecia.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei si jumatate din aceste livrari trec prin Ucraina.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Gazprom livrare gaze Turcia, #conducta Turkish Stream , #Stiri Companii