Gazprom reduce cheltuielile de capital cu 20%

Marti, 03 Februarie 2015, ora 11:29
1398 citiri
Gazprom reduce cheltuielile de capital cu 20%
Foto: armenianow.com

Grupul rus Gazprom a anuntat marti ca a decis sa isi reduca cheltuielile de capital pentru acest an cu aproape opt miliarde de dolari, pana la 30 de miliarde de dolari, in conditiile in care evolutiile politice si de piata creeaza un mediu de afaceri dificil, transmite Reuters.

In ultimele sase luni, pretul petrolului s-a injumatatit, ceea ce a afectat in mod dramatic veniturile producatorilor de energie. In plus, Gazprom a fost afectat si de tensiunile politice dintre Rusia si Occident din cauza crizei din Ucraina, cea mai importanta tara pentru tranzitul gazelor naturale rusesti spre clientii Gazprom din Uniunea Europeana. In trimestrul al treilea al anului trecut, profitul net al Gazprom a inregistrat o scadere de 60%, dupa ce exporturile sale spre Ucraina au fost oprite din cauza unei dispute pe teme pretului, potrivit Agerpres.

Gazprom a precizat ca a decis sa-si reduca cheltuielile de capital cu aproape opt miliarde de dolari intre 2014 si 2015 pana la 30 de miliarde de dolari, in scadere fata de un varf de aproape 44 de miliarde de dolari pe an intre 2010 si 2013.

'Evolutia generala a pietei a provocat unele dificultati afacerilor noastre insa reducerea considerabila a cheltuielilor de capital ne permite sa aratam un flux puternic de numerar', a declarat directorul departamentului de finante de la Gazprom, Andrey Kruglov.

In pofida reducerii cheltuielilor de capital, Gazprom a tinut sa sublinieze ca nu vor fi afectate planurile sale de a construi un gazoduct spre China pana la finele acestui deceniu. In luna mai a anului trecut Gazprom si grupul chinez CNPC au semnat un acord de furnizare de gaze naturale pe o perioada de 30 de ani. Gazprom ar urma sa livreze anual Chinei o cantitate de 38 de miliarde metri cubi de gaze naturale printr-o noua conducta denumita 'eastern route', incepand din 2018.

Gazprom este cel mai mare exportator mondial de gaze naturale, in principal via conducte spre Europa dar furnizeaza si gaze naturale lichefiate spre Asia. Compania are de asemenea operatiuni in domeniile productiei de petrol si energie electrica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#Gazprom reducere cheltuieli capital, #grup rus Gazprom , #Stiri Companii