Gheorghe (OMV Petrom): Reducerea accizelor propusa de Guvern, un element important

Joi, 19 Februarie 2015, ora 12:27
1810 citiri
Gheorghe (OMV Petrom): Reducerea accizelor propusa de Guvern, un element important
Foto: incont.ro

Reducerea accizelor propusa de Guvern reprezinta un element important, avand in vedere ca din pretul total la pompa 60% este reprezentat de accize, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

"Reducerea de accize este un element important avand in vedere ca din total pret la pompa 60% este reprezentat de accize. Reducerea oricarui element din formarea pretului la carburanti va avea efect pozitiv asupra cererii. Preturile sunt determinate de 3 elemente importante, respectiv de cotatiile internationale exprimate in RON care sunt in scadere si care sunt mai joase dar sunt volatile, in ultima parte a anului am avut sub 50 dolari, ieri a ajuns la 61-62 de dolari, taxarea si competitia locala", a spus Gheorghe, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, dinamica celor trei elemente se va reflecta in preturi.

"Dinamica celor trei elemente se va reflecta in preturile noastre, noi avand o politica moderata de preturi ca sa nu capturam niciun varf nici in sus nici in jos pentru ca ar crea o distorsionare a pietei o altfel de politica", a mai afirmat oficialul OMV Petrom.

Potrivit proiectului de Cod Fiscal publicat miercuri de Ministerul Finantelor Publice /MFP/, nivelul accizelor la motorina va scadea de la 1.897,08 lei/1.000 litri la 1.518,04 lei/1.000 litri (cu 20%), ca urmare a reducerii consumului de carburant si in special pentru a contracara fenomenul de alimentare cu combustibil de catre transportatori in alte state membre cum ar fi Ungaria si Slovenia - unde se restituie o parte din accize sau Bulgaria care are un nivel redus de taxare.

De asemenea, la benzina fara plumb nivelul accizelor s-a diminuat de la 2.035,40 lei/1000 litri la 1.656,36 lei/1000 litri (cu circa 19%), iar la benzina cu plumb de la 2.327,27 lei/1000 litri la 1.948,23 lei/1000 litri (cu circa 18%).

Pe de alta parte, Codul Fiscal rescris prevede eliminarea nivelului redus al accizelor pentru motorina utilizata de transportatorii de marfuri si persoane, avand in vedere reducerea semnificativa a nivelului standard.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#reducere accize propusa Guvern, #Mariana Gheorghe CEO OMV Petrom , #Stiri Companii