Grindeanu promite Ford ca in 2018 incepe constructia autostrazii Craiova-Pitesti

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 13:44
1022 citiri
Grindeanu promite Ford ca in 2018 incepe constructia autostrazii Craiova-Pitesti
Foto: Facebook/Ford Romania

Aflat in prima sa vizita la fabrica Ford din Craiova, premierul Sorin Grindeanu a promis ca in 2018 incepe constructia autostrazii Craiova-Pitesti.

Mai exact, premierul a afirmat ca licitatia pentru desemnarea constructorului autostrazii, drum solicitat de investitorii din zona, inclusiv de Ford, va fi lansata in aceasta vara, documentatia in acest sens urmand sa fie finalizata luna viitoare.

"I-am anuntat pe reprezentantii Ford ca la sfarsitul lunii mai documentatia pentru proiectare plus executie va fi finalizata, astfel incat se va putea lansa spre licitatie.

Asta ne face optimisti, gandindu-ne la anumite termene, ca in toamna acestui an vom avea castigatorul acestei licitatii. Cea mai lunga perioada ar fi la inceputul anului viitor sa inceapa efectiv executia drumului dintre Pitesti si Craiova, extrem de important si pentru Ford, care va avea in jur de 600 de camioane care vor merge pe acest drum, important pentru Craiova, pentru celelalte localitati, dar important pentru oameni.

Deci, la sfarsitul lunii mai, documentatia finalizata, depusa pentru licitatie, proiectare plus executie, astfel incat sa ardem anumite etape care mai lungeau acest proces", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

In cadrul vizitei de la fabrica Ford din Craiova, Grindeanu a avut o intrevedere cu Steven Armstrong, vicepresedinte si director operational Ford Europa, cu Andrew McCall, vicepresedinte relatii guvernamentale Ford Europa si John Oldham, presedintele Ford Romania.

Premierul a a dorit sa vina la Craiova pentru a "saluta" extinderea companiei.

"Am tinut sa vin la Craiova pentru a saluta ceea ce de fapt se va intampla in perioada urmatoare, si anume extinderea companiei in Craiova prin angajarea a aproape o mie de persoane, ceea ce inseamna foarte mult, tocmai pentru a da un semnal de incurajare.

E foarte important pentru noi ca marile companii mondiale sa gaseasca in tara noastra un mediu atractiv, sa putem sa venim in intampinare, astfel incat afacerile pe care le-au deschis, asa cum e cazul Fordului la Craiova, intr-un mediu proprice sa se poata dezvolta, iar acest mediu l-au gasit. Inca o mie de oameni, daca vorbim direct de companie, si multi altii pentru suplierii care vor da subansamble pentru Craiova.

Inteleg ca in aceasta toamna se va intra pe linie de productie a unui nou autovehicul, asta e un lucru bun. Am discutat ceea ce am discutat in ultimele zile aproape peste tot pe unde am fost, despre infrastructura si despre problema pe care ...citeste mai departe despre "Grindeanu promite Ford ca in 2018 incepe constructia autostrazii Craiova-Pitesti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Grindeanu Ford autostrada Pitesti Craiova , #Stiri Companii