Grupul Financial Times ar putea fi vandut cu peste un mld. de euro, dupa plecarea CEO-ului

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 17:30
1300 citiri
Grupul Financial Times ar putea fi vandut cu peste un mld. de euro, dupa plecarea CEO-ului
Sursa: The Guardian

Posibilitatea vanzarii grupului Financial Times a aparut din nou in atentia investitorilor, dupa retragerea lui Marjorie Scardino, care s-a aflat timp de 16 ani la conducerea companiei. Desi valoarea sa de piata nu este foarte clara, reputatia si popularitatea sa ar putea duce pretul de vanzare la peste un miliard de euro, potrivit analistilor Citigroup.

Scardino a fost inlocuita de John Fallon, presedintele diviziei internationale de educatie a gigantului Pearson, relateaza Bloomberg.

Fallon, spre deosebire de predecesoarea lui, nu este atasat de Financial Times Group, care detine ziarul cu acelasi nume si 50% din The Economist.

Valoarea FT Group nu este clara in acest moment. Potrivit analistilor companiei de consultanta Liberum, el are o valoare de aproximativ 961 milioane de euro, sau 770 milioane de lire sterline, desi, conform performantelor financiare, Citigroup ii confera o valoare de aproximativ 600 milioane de lire sterline.

Financial Times este insa o marca reputata, care ar oferi noilor proprietari renume si influenta, de aceea Citigroup considera ca pretul de vanzare s-ar putea chiar apropia de 1 miliard de lire sterline (adica 1,248 miliarde de euro), comenteaza The Guardian.

Posibilii cumparatori vehiculati pe piata sunt de la Bloomberg sau Reuters la magnati rusi.

Deocamdata Fallon a declarat ca "Financial Times este o parte foarte valoroasa din Pearson", fara sa precizeze vreo intentie clara cu privire la viitorul acestuia.

Cel mai probabil, vanzarea grupului ar avea loc doar pentru a permite Pearson sa faca investitii suplimentare in sectorul sau educational, care detine 75% din cifra de afaceri a grupului.

Aceasta s-ar putea sa fie si soarta Penguin, cel de-al doilea editor de carti din lume ca marime, detinut si el de gigantul Pearson.

Grupul Pearson a inflorit sub conducerea lui Marjorie Scardino, veniturile sale aproape triplandu-se, pana la sase miliarde de lire sterline, iar profitul a crescut si el de peste trei ori, la 942 miliarde de dolari, scrie Reuters.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#vanzare Financial Times, #schimbare CEO Financial Times, #retragere CEO Pearson, #vanzare Penguin , #Stiri Companii