Ikea intra pe piata hoteliera

Marti, 14 August 2012, ora 10:30
1562 citiri
Ikea intra pe piata hoteliera

Gigantul suedez IKEA, care produce mobila, intentioneaza sa isi extinda afacerile in domeniul hotelier, in cativa ani urmand a construi un lant de circa 100 de hoteluri cu tarife accesibile in diverse state europene.

"In cateva saptamani vom anunta locatia primului nostru hotel cu tarif redus in Germania si suntem in negocieri cu operatorii hotelieri pentru a implementa rapid acest concept", a declarat Harald Muller, manager al Inter Ikea, subsidiara pentru proiecte imobiliare a retailerului de mobila, citat de publicatia Der Spiegel.

Primul hotel ar urma sa fie inaugurat in 2013, iar in urmatorii ani se vor deschide alte cel putin 100 de astfel de hoteluri pe piata europeana. Numele lantului hotelier "nu va avea legatura cu Ikea", a mai precizat Muller.

Pentru ridicarea acestor hoteluri, Ikea cauta terenuri fara constructii sau cu cladiri demolabile, cu o suprafata de peste 2.500 mp, in zone centrale. In marile orase ale Germaniei sunt avute in vedere zonele libere din apropierea garilor.

Proiectele imobiliare ale Ikea includ si dezvoltarea de cartiere rezidentiale si cladiri de birouri. Muller a indicat faptul ca la Londra vor fi edificate, in apropierea parcului olimpic, pe o suprafata de circa zece hectare intr-o zona industriala abandonata, circa 1.200 de apartamente, birouri, un hotel Marriott si mai multe magazine.

In plus, suedezii intentioneaza sa se implice si in construirea de camine studentesti, cu "un sistem inteligent de echipare", pentru a servi cat mai bine nevoilor studentilor.

"Noi vom gestiona cladirile o perioada de timp si apoi le vom preda, contra unei sume simbolice de un euro, universitatilor pentru a le gestiona in continuare", a explicat Muller. Complexurile studentesti concepute de Ikea vor avea 500-700 de camere cu o suprafata de 17,5 mp, dispuse in mai multe cladiri. Acestea vor include si o zona centrala cu diverse facilitati, printre care si o sala de fitness sau un bar.

IKEA, un brand de noua miliarde de euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Ikea investitii, #Ikea constructie hoteluri, #Ikea constructie camine studentesti, #Ikea proiecte imobiliare , #Stiri Companii