IKEA recheama un produs dupa ce un copil s-a ranit in timp ce se juca cu el

Marti, 18 August 2015, ora 12:38
1530 citiri
IKEA recheama un produs dupa ce un copil s-a ranit in timp ce se juca cu el
Foto: IKEA

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa le recomanda clientilor care au cumparat lampa cu senzori PATRULL sa nu o mai foloseasca si sa o returneze in magazin unde vor primi inapoi suma integrala pe care au platit-o pentru produs.

"Pentru Compania IKEA, siguranta produselor este esentiala", puncteaza oficialii companiei, intr-un comunicat de presa.

In luna iulie, a fost semnalat cazul unui baietel de 1 an si 7 luni din Austria, care s-a jucat cu lampa si a reusit sa desprinda capacul de plastic, ranindu-se la mana. Produsul a fost retras de la vanzare in aceeasi zi si a fost initiata o investigatie interna.

In urma acestei sesizari, au fost testate 600 de lampi din loturi diferite: capacul niciuneia dintre lampile testate nu s-a putut desprinde cu mana de catre persoane adulte.

Conform testelor, capacul lampii poate fi separat de conectorul pentru priza doar printr-o lovitura de ciocan care distruge si lampa.

Procesul de productie include o procedura prin care capacul si conectorul pentru priza sunt sudate impreuna. Concluzia testelor indica o eroare umana singulara, produsa in timpul asamblarii de catre furnizor.

Pentru ca nu putem garanta ca aceeasi eroare umana nu s-a repetat si in cazul altor lampi PATRULL, Compania IKEA a hotarat rechemarea lampilor PATRULL cu senzori puse pana acum in vanzare in lume.

"Siguranta clientilor este prioritara pentru noi. Toate produsele noastre sunt testate si respecta toate standardele de siguranta si legislatia in vigoare din toate tarile unde sunt vandute. In acest caz, insa, nu a fost de ajuns.

Prioritatea noastra este sa prevenim orice posibilitate, oricat de mica, de producere a unui al doilea incident. De aceea, Compania IKEA a hotarat sa retraga lampile cu senzori PATRULL din magazinele din toata lumea, ca sa fim 100% siguri ca am facut tot posibilul sa evitam acest risc," declara Daniela Stoican PR Manager IKEA Romania.

Lampa cu senzori PATRULL este produsa in China si a fost vanduta in magazinele din Europa si America de Nord din anul 2013, ajungand in total la aproximativ 2.588.000 de produse vandute. Nu a existat nicio alta sesizare legata de aceste produse, nicaieri in lume.

Magazinul IKEA din Bucuresti a vandut 12.430 lampi cu senzori PATRULL, la pretul de 24,99 lei, in perioada 2013 - 2015, cu urmatoarele coduri de produs: 002461 15, 502411 39, 702390 22. Produsele nu se mai gasesc in prezent in magazin.

Clientii care au cumparat lampa cu senzori PATRULL sunt invitati la departamentul Relatii Clienti din magazin pentru a primi inapoi integral suma de bani platita pe produs.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#produs returnat IKEA, #IKEA recheama produs, #produs IKEA ranit copil , #Stiri Companii