In industria jocurilor de noroc se naste un mamut, in urma unei tranzactii de 4,7 mld. de dolari

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 11:30
1304 citiri
In industria jocurilor de noroc se naste un mamut, in urma unei tranzactii de 4,7 mld. de dolari

Gtech SpA va achizitiona International Game Technology (IGT) pentru 4,7 miliarde de dolari in numerar si actiuni, imbinand cel mai mare furnizor de sisteme de loterie din lume cu cel mai mare producator de jocuri de noroc de tip 'slot machine', transmite Reuters.

Prin aceasta tranzactie, grupul italian Gtech va avea un rol mult mai important in industria globala a jocurilor de noroc, estimata la 317 miliarde de euro (430 miliarde de dolari), intr-un moment in care acest sector se confrunta cu o crestere mai lenta, pe fondul concurentei venite de jocurile online si a consolidarilor. Gtech a fuzionat in 2006 cu Lottomatica, operatorul loteriei de stat din Italia.

Gtech va plati 18,25 dolari pentru fiecare actiune IGT, cu 18% mai mult decat pretul titlurilor IGT de la inchiderea sedintei bursiere de marti, de 15,50 dolari.

Valoarea tranzactiei este de aproximativ 6,4 miliarde de dolari, incluzand datoria de 1,75 miliarde de dolari a IGT.

In perioada 2007 - 2009, veniturile IGT au scazut cu 27% deoarece recesiunea a dus la reducerea cheltuielilor celor care mergeau la cazinouri si la jocurile de noroc de tip 'slot machine'.

Luna trecuta, furnizorul canadian de echipamente si servicii pentru industria jocurilor de noroc Amaya Gaming a preluat grupul britanic Oldford, proprietarul site-urilor de poker online PokerStars si Full Tilt Poker, pentru suma de 4,9 miliarde de dolari.

In urma acestei operatiuni, Amaya Gaming va deveni cea mai mare companie din lume pe segmentul poker online, devansand actualul lider Bwin.

Infiintata in anul 2004 si cotata la bursa de la Toronto, Amaya Gaming ofera o gama larga de produse si servicii pentru industria jocurilor de noroc, de la jocuri tip slot pana la programe software pentru pariurile online.

In domeniul pokerului, Amaya este cunoscut pentru programele sale software, insa acest lucru se va schimba dupa preluarea site-urilor de poker online PokerStars si Full Tilt Poker, care, impreuna, au peste 85 de milioane de jucatori inscrisi.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#industrie jocuri noroc, #Gtech achizitie IGT, #producator jocuri noroc , #Stiri Companii