In Romania se formeaza o noua piata: serviciile de inchiriere sau spalare a textilelor

Marti, 11 Martie 2014, ora 12:17
2342 citiri
In Romania se formeaza o noua piata: serviciile de inchiriere sau spalare a textilelor

Cele mai active categorii de servicii externalizate in Romania au fost pana acum cele de resurse umane, customer care, IT, marketing, financiar-contabil si juridic.

Salesianer Miettex, lider pe piata de spalatorii comerciale in Europa Centrala si de Est, estimeaza ca si segmentul de inchiriere textile poate atinge o crestere, de doua cifre in urmatorii doi ani.

In prezent, in tara noastra doar 5-10% dintre companii isi externalizeaza procesele de spalare a textilelor, dar tendintele arata ca piata locala urmeaza exemplul Europei Occidentale, unde acest domeniu este deja puternic dezvoltat.

"Pe plan local, in externalizarea serviciilor de spalatorie, deschizatoare de drumuri au fost hotelurile, in 2007. Ulterior, din ce in ce mai multe companii care activeaza in industrii precum auto, retail sau cea alimentara au inceput sa apeleze la externalizare, iar apoi acest trend a inceput sa fie urmat si de catre spitale", explica Victor Ioane, Managing Director CEE Salesianer Miettex.

"Daca pana acum companiile apelau la externalizarea serviciilor de spalatorie deoarece erau mai ieftine decat procesul realizat intern, acum piata a evoluat si standardele au crescut, mai ales in ceea ce priveste dezinfectarea lenjeriei si alegerea unor materiale cu grad ridicat de confort. Acest trend va continua intr-un ritm mai accelerat in urmatorii ani, dovada fiind ca Salesianer Miettex Romania a inregistrat in 2013 cea mai mare crestere procentuala a cifrei de afaceri, raportat la celelalte spalatorii Salesianer Miettex din Europa", adauga Victor Ioane.

Beneficiile companiilor care aleg sa lucreze cu specialisti in servicii de inchiriere si spalare textile sunt multiple. In primul rand, costurile interne pe acest segment de activitate pot scadea cu pana la 40-50%, multe din cheltuielile fixe devenind variabile, de la cele cu personalul pana la cele legate de utilitati precum apa sau energie. Astfel, sumele economisite pot fi redirectionate catre investitii si dezvoltare.

De asemenea, timpul de reactie se imbunatateste, iar calitatea si durata de viata a textilelor cresc. Pentru uniforme se pot crea chiar variante cu logo sau nominale, identificate cu un cod de bare care este inregistrat intr-o baza de date ce pastreaza informatii despre numarul de utilizari, tipul de spalare recomandata si numele purtatorului.

Clientii Salesianer Miettex sunt deserviti cu o flota auto proprie sau prin curier, angajatii companiei fiind responsabili de colectarea, spalarea si dezinfectarea, intretinerea, controlul si inlocuirea stocului de textile.

In prezent, Salesianer Miettex are peste 500 de clienti in Romania, dintre care 70% in Bucuresti si restul in orase precum Brasov, Constanta, Deva sau Sibiu. Volumele cele mai mari de comenzi sunt inregistrate pe segmentul hotelier, urmat de cel industrial, unde Salesianer Miettex inchiriaza uniforme de lucru pentru retail, auto, domeniul alimentar, farma etc.

Printre clientii Salesianer Miettex se numara Crowne Plaza, Double Tree by Hilton, Novotel Bucuresti, Radisson Bucuresti, Ford Craiova, Porsche Romania, Maternitatea Polizu etc.

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#inchiriere textile, #piata romania, #servicii companii , #Stiri Companii