Infrastructura, forta de munca si imprevizibilitatea Guvernului trag frana de mana in economie

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 15:45
1765 citiri
Infrastructura, forta de munca si imprevizibilitatea Guvernului trag frana de mana in economie

Lipsa infrastructurii de transport, a unui sistem de educatie corelat cu nevoile pietei fortei de munca si politicile imprevizibile din ultimele luni ale Guvernului PSD-ALDE afecteaza puternic mediul de afaceri si crearea de noi locuri de munca in Romania.

Acestea sunt principalele probleme cu care se confrunta marile companii din tara noastra si pe care le-am discutat saptamana trecuta in timpul vizitelor pe care le-am facut la uzinele Ford Romania de la Craiova (judetul Dolj), Dacia - Groupe Renault din Mioveni (judetul Arges) si Airbus Helicopters Romania din Ghimbav (judetul Brasov).

Am efectuat aceste vizite in cadrul celei de-a doua editii a proiectului "Turul Investitorilor din Romania", pe care il organizez la investitori din intreaga tara, pentru a discuta despre nevoile lor si despre asteptarile pe care le au de la statul roman.

Companiile private sunt principalul generator de noi locuri de munca si motorul unei economii, iar, in opinia mea, ele trebuie sa fie un partener permanent si nu numai de discutii, ci si de actiune al politicienilor, dar, mai ales, al oricarui guvern responsabil.

Am organizat si anul acesta un tur al investitorilor din Romania, pentru ca am vrut sa aflu cu ce provocari se confrunta marile companii din tara noastra si ce conditii trebuie create pentru ca mediul privat sa investeasca si sa genereze tot mai multe locuri de munca in Romania.

Investitorii pe care i-am vizitat au contributii importante la dezvoltarea economiei nationale, dar si a economiei regiunilor in care isi desfasoara activitatea, cu o cifra de afaceri care totalizeaza aproximativ 5,5 miliarde de euro (in 2016) si circa 17.000 de angajati in total.

Totodata, au planuri de extindere, insa infrastructura slab dezvoltata, lipsa lucratorilor calificati, masurile imprevizibile legate de cadrul fiscal si nerespectarea promisiunilor Guvernului legate de marile proiecte de infrastructura si educatie le creeaza costuri suplimentare si le afecteaza competitivitatea pe piata globala.

Toate aceste lipsuri cantaresc greu cand trebuie sa decida daca isi extind activitatea in Romania sau aleg alte tari cu un mediu investitional previzibil si propice dezvoltarii de afaceri.

Principalul neajuns al Romaniei: Infrastructura slab dezvoltata

Starea precara a infrastructurii de transport, fie ca vorbim de cea rutiera, feroviara sau maritima, genereaza costuri suplimentare pentru companii - aceasta este principala problema pe care fiecare dintre cei tr... citeste mai departe despre "Infrastructura, forta de munca si imprevizibilitatea Guvernului trag frana de mana in economia romaneasca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#probleme investitori straini Romania , #Stiri Companii