INTERVIU Seful Oracle, sfaturi pentru Romania: eGuvernare si securitate cibernetica

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 07:01
3951 citiri
INTERVIU Seful Oracle, sfaturi pentru Romania: eGuvernare si securitate cibernetica
Oracle e unul dintre cei mai mari angajatori IT din Romania

Conditiile economice actuale din Romania impun companiilor sa mentina costurile la un nivel cat mai scazut in toate segmentele de business, astfel incat fiecare sa aiba fonduri disponibile pentru inovatii, a declarat intr-un interviu acordat Business24, Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania.

Cum a evoluat economia Romaniei in 2013, din punctul de vedere al Oracle?

Conditiile economice actuale le impun companiilor sa mentina costurile la un nivel cat mai scazut in toate segmentele de business. Pentru o companie precum Oracle, acest lucru inseamna ca trebuie sa oferim solutii pentru consolidarea sistemelelor informatice, de simplificare a operatiunilor IT, pentru a ajuta companiile sa cheltuiasca mai putin pentru mentenanta de baza astfel incat sa aiba resurse mai mari disponibile pentru inovatii, noi solutii, CRM.

Cum a fost piata solutiilor bazelor de date?

Oracle este in continuare lider al pietei bazelor de date, cu o cota de piata mai mare decat cea a urmatorilor patru competitori la un loc. Mai mult, ne-am consolidat pozitia prin lansarea noii versiuni a solutiei noastre pentru baze de date, Oracle Database 12c.

Care au fost noutatile lansate de Oracle in Romania in acest an?

Oracle Database 12c, care include un nou concept fundamental prin care bazele de date sunt si mai rapide si mai usor de administrat, fiind pregatite sa ofere solutii cloud.

La Oracle Openworld am anuntat, de asemenea, optiunea in-memory pentru bazele noastre de date si o serie de servicii cloud.

Dar dezvoltarea este neintrerupta, iar in primavara am anuntat noile servere cu procesoare T5 si M5, in timp ce la Openworld am prezentat cipurile M6. In acelasi timp, ne-am extins familia de sisteme pre-configurate (sisteme software-hardware integrate) cu mai multe noi produse anuntate in acest an.

Oracle este unul dintre cei mai mari angajatori IT din Romania. Aveti planuri de extindere si de investitii in Romania?

Avem 2.500 de colegi in Romania si continuam sa angajam. Ne extindem in permanenta echipele locale, dar nu va pot oferi mai multe detalii despre planurile de investitii.

Aveti recomandari pentru statul roman ?

Exista mai multe aspecte care trebuie asigurate pentru a putea avansa in domeniul serviciilor electronice de eGuvernare, simultan cu asigurarea securitatii in spatiul virtual (Strategia de Securitate Cibernetica a Romaniei).

Interoperabilitate si standardizare

Asigurarea cadrului legal privind Interoperabilitatea la nivelul serviciilor electronice Guvernamentale, definirea Nomenclatoarele de interes general, Registrelor de baza si Bazelor de date de interes general, in vederea asigurarii interoperabilitatii Serviciilor Electronicelor si Sistemelor Informatice Nationale si a platformei nationale de interoperabilitate la nivel de servicii electronice

Stabilirea unor standarde nationale pentru asigurarea protejarii infrastructurilor si bazelor de date critice care ofera sau vor oferi servicii electronice de eGuvernare

Incredere si securitate

Implementarea unei identitati electronice a cetateanului in utilizarea serviciilor de eGuvernare, o identitate electronica pe deplin protejata, care sa mareasca usurinta in utilizarea serviciilor de eGuvernare

Constituirea Centrelor de asigurare a disponibilitatii Serviciilor Electronice in caz de dezastre sau situatii neprevazute (Disaster Recovery)

Personal specializat IT&C

Asigurarea unui ghid de cariera a specialistului in domeniul IT&C si a minimului de resurse umane in domeniul IT&C pentru structurile guvernamentale care ofera servicii electronice sau gestioneaza infrastructuri si baze de date critice

Parteneriate public-private cu marii producatori de software prezenti in Romania pentru educarea in domeniul IT&C in mediul pre si universitar si pentru pregatirea specialistilor deja existenti in cadrul structurilor guvernamentale

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Mindrutescu Oracle, #solutii Oracle, #companii solutii, #reducere costuri , #Stiri Companii