Avantajele Romaniei dispar rapid, iar unii investitori s-au intors deja din drum. Nu poti face afaceri intr-o tara pustie

Luni, 26 Februarie 2018, ora 07:39
2086 citiri
Avantajele Romaniei dispar rapid, iar unii investitori s-au intors deja din drum. Nu poti face afaceri intr-o tara pustie
Foto: Arhiva personala Franz Weiler

Generalizarea cum ca investitorii straini au venit aici ca sa "exploateze" Romania este o incercare de intoarcere in timp, imposibil de acceptat pentru o tara europeana in secolul XXI.

De ce ar vrea investitorii straini sa distruga capitalul autohton? Nu poti face afaceri intr-o tara pustie, sustine Franz Weiler, presedintele Consiliului Investitorilor Straini (FIC) .

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Franz Weiler a explicat care sunt principalele nemultumiri ale investitorilor straini si a tras cateva semnale de alarma:

  • Investitorii nu se sperie la prima furtuna, dar, odata speriati, au optiunea de a alege alta destinatie. Increderea pierduta este greu de recastigat.
  • Anunturile repetate de schimbari ale abordarii sistemului fiscal au creat un sentiment de neincredere in randul investitorilor.
  • Revolutia fiscala a generat un haos administrativ pe care companiile au facut un efort incredibil sa il depaseasca.
  • Ministerele nu au informatii complete la zi nici din zona mediului de afaceri, nici din cea bugetara.
  • Ideea aceasta ca patronii ii fura pe angajati este falsa si daunatoare. Este o generalizare ridicola.
  • In contextul cresterii economice din Uniunea Europeana, ne-am fi asteptat ca Romania sa atraga mai mult capital strain. Acesta poate fi un semnal al scepticismului investitorilor straini.
  • In ultimii ani, Romania nu a mai reusit sa atraga mari investitii. Avantajele competitive ale Romaniei se erodeaza rapid.
  • Exista antreprenori straini interesati de Romania care s-au intors din drum din cauza climatului politic si acuzatiilor lansate la adresa multinationalelor.
  • Nu se pune problema unei dezbateri fundamentale despre lupta anticoruptie in Romania, ci mai degraba continuarea procesului de reforma si consolidare.

Citeste mai departe despre "Investitorii straini: Avantajele Romaniei se erodeaza rapid. Exista investitori care s-au intors din drum. Nu poti face afaceri intr-o tara pustie Interviu" pe Ziare.com.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Franz Weiler Consiliului Investitorilor Straini, #investitii straine romania , #Stiri Companii