Investitorii straini, ingrijorati: Recentele decizii cresc riscul de tara al Romaniei

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 18:17
5828 citiri
Investitorii straini, ingrijorati: Recentele decizii cresc riscul de tara al Romaniei
Foto: Captura video Digi24

Investitorii straini in Romania se arata "neincrezatori", chiar "ingrijorati" de felul in care evolueaza lucrurile in Romania, dupa ce guvernul Grindeanu a modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament in miez de noapte.

Camera de Comert Americana in Romania a transmis printr-un comunicat, miercuri, ca e profund dezamagita fata de fundamentarea, procedura de adoptare, prevederile si efectele Ordonantei de Urgenta 13/2017 si ale proiectului de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala.

"Adoptarea intr-un mod netransparent a acestor acte normative, in ciuda punctelor de vedere si recomandarilor exprimate de institutiile competente, decredibilizeaza executivul si transmit un puternic semnal de neincredere si nesiguranta atat in plan intern, cat si extern", se arata in comunicatul AmCham.

Potrivit acesteia, recentele decizii "anuleaza realizarile ultimilor ani si cresc riscul de tara al Romaniei".

"Este deosebit de ingrijorator pentru comunitatea de afaceri si societate in general ca acte normative cu asemenea implicatii" morale, care tin de societate si economice, cu efecte imediate si pe termen lung, "sunt adoptate de Guvern fara respectarea unor minime cerinte privind transparenta decizionala", avertizeaza Camera de Comert.

Aceasta mai sustine ca actele normative adoptate submineaza statul de drept si incalca principiile fundamentale ale transparentei, stabilitatii si predictibilitatii si indeparteaza Romania de valorile si standardele Europene.

Citeste si cum afecteaza ordonanta economia si ce se intampla cu leul in aceste zile.

Si Comisia Europeana s-a aratat "foarte ingrijorata" miercuri de situatia din Romania, transmitand, prin presedintele si vice-presedintele sau, ca "Lupta impotriva coruptiei trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata".

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a par... citeste mai departe despre "Investitorii straini, ingrijorati: Recentele decizii cresc riscul de tara al Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#camera comert reactie ordonanta Iordache, #OUG justitie mediu afaceri Romania, #ordonanta Iordache efecte investitori , #Stiri Companii