Ioan Cezar Coraci, reales presedinte al UGIR 1903

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 12:16
2947 citiri
Ioan Cezar Coraci, reales presedinte al UGIR 1903

Ioan Cezar Coraci a fost reales presedinte al Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR) 1903, in cadrul adunarii generale desfasurate vineri la Sfantu Gheorghe.

In functia de presedinte executiv a fost aleasa Irina Manole, iar secretar executiv, Amalia Popescu. Mandatul echipei de conducere va fi de patru ani.

Coraci a mentionat ca UGIR are la ora actuala 35 de filiale judetene si reprezinta patronatele din 20 de ramuri ale industriei.

Potrivit acestuia, incepand de vineri, la UGIR a aderat si Federatia Constructiilor de Masini din Romania, care va intari pozitia confederatiei.

La finalul intalnirii, desfasurate la Incubatorul de afaceri din Sfantu Gheorghe, a aparut un afis prin care se contesta calitatea de presedinte a lui Ioan Cezar Coraci si dreptul de a convoca adunari generale, mentionandu-se ca pe numele lui exista o plangere penala pentru fals, uz de fals si uzurpare de titluri.

Coraci a declarat ca adunarea generala a fost convocata statutar, la cererea unei cincimi din membrii UGIR, iar afisul este "lovit de nulitate" deoarece nu este semnat, desi este parafat cu o stampila mai veche a Colegiului director al Uniunii, stampila care, potrivit acestuia, a fost anulata in urma cu doi ani. Coraci a mai spus ca cine vrea sa-l conteste o poate face in instanta.

Pe de alta parte, Marius Eugen Opran, care detine functia de presedinte al UGIR 1903, a declarat, pentru Agerpres ca "Domnul Cezar Coraci nu avea dreptul sa convoace Adunarea Generala, deoarece mandatul de presedinte i-a expirat in data de 14 octombrie 2010, lucru confirmat de documentele de la Ministerul Justitiei si Ministerul Muncii. Adunarea Generala nu poate fi convocata decat de: presedinte, de Consiliul National sau de o cincime din numarul de membri ai UGIR 1903".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Coraci director Ugir, #director nou Ugir, #Ugir conducere , #Stiri Companii