Iubirea ca afacere. Cat castiga comerciantii de flori, cadouri si martisoare in aceasta perioada

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 08:45
4072 citiri
Iubirea ca afacere. Cat castiga comerciantii de flori, cadouri si martisoare in aceasta perioada

Vanzarile de bomboane de ciocolata, cosmetice, vinuri si flori cresc de zeci de ori de sarbatori precum Sfantul Valentin (14 Februarie), Dragobete (24 Februarie), 1 Martie si 8 Martie, potrivit estimarilor retailerilor.

"Romanii sunt euforici cand este vorba de sarbatori. Vanzarile cresc pentru unele produse cu sute de procente, chiar cu 1.500%. Cosmeticele au cea mai mare crestere, dupa care urmeaza fructele exotice, ciocolata, vinul, lenjeria intima", a declarat directorul de marketing al Carrefour Romania, Andreea Mihai.

La randul sau, Marius Dosinescu, directorul executiv si fondatorul floridelux.ro, spune ca vanzarile de flori cresc in perioada acestor sarbatori de pana la 10 ori.

"Vanzarile de flori cresc de pana la 10 ori, iar de Craciun chiar si mai mult, depinde de strategia fiecarui comerciant in parte", a aratat Dosinescu.

Carrefour opereaza in Romania patru formate de magazine, cu un total de 163 de magazine - 25 hipermarketuri Carrefour, 78 supermarketuri Market, 59 magazine de proximitate Express si un magazin online. Retailerul a avut in 2012 vanzari totale de 986 milioane euro, fara TVA, in crestere cu 3% fata de 2011, si un profit de 23 milioane euro.

Reteaua florariilor FlorideLux, cu o experienta de peste 10 ani pe piata din Romania, planuieste ca pana la finalul anului 2015 sa deschida 50 de francize, inclusiv in afara tarii. Anul trecut, compania a deschis o franciza la Brasov, iar in acest an urmeaza una la Cluj-Napoca. Pentru 2013, florariile estimau afaceri de 750.000 de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sfantul valenti, #cadouri martisor, #vanzari cadouri , #Stiri Companii