Jack Daniel's: Cum pot fi imbuteliate anual 119 milioane de sticle intr-o distilerie veche de aproape 150 de ani

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 20:01
7837 citiri
Jack Daniel's: Cum pot fi imbuteliate anual 119 milioane de sticle intr-o distilerie veche de aproape 150 de ani

Desi este una dintre cele mai valoroase marci de bauturi alcoolice din lume, Jack Daniel's prepara whiskey-ul intr-o distilerie veche de 147 de ani, situata in Lynchburg Tennessee, care face parte din locurile istorice "oficiale" ale SUA.

Aceasta este atat de veche incat vizitatorii sunt, de multe ori, ingrijorati de faptul ca sunt intr-o cladire fierbinte si asurzitoare, asteptandu-se sa explodeze, spun cei de la BusinessInsider, care au vizitat distileria.

"Fabrica" Jack Daniel's se intinde pe 1.700 de acri (aproape 690 de hectare) si are 435 de angajati care imbuteliaza whiskey-ul in 119 milioane de sticle pe an.

Compania, Brown-Forman Corp, a anuntat extinderea distileriei pentru a face fata cererii in crestere, investitia ridicandu-se la peste 100 de milioane de dolari. Prin aceasta investitie, productia si capacitatea de depozitare va creste cu 20% , fara a afecta peisajul.

Distileria a fost construita acum aproape 150 de ani de Jasper Newton "Jack" Daniel a fugit de acasa si a inceput sa produca whiskey cu un pastor luteran. Avea numai sapte ani.

"Oamenii au inceput sa vorbeasca despre preotul; care il slujea pe Dumnezeu duminica, iar de luni incepea sa produca alcool. Pentru a nu-si supara enoriasii, pastorul a vandut afacerea lui Jack pentru 25 de dolari", spune ghidul.

Distileria Jack Daniel's este la 90 de minute distanta de de Nashville

De-a lungul unei zile obisnuite, distileria are circa 1.300 de vizitatori

Cuptorul este greu de ratat. Carbunele de artar pentru whiskey este produs la fata locului.

Stive de lemn de artar de zahar sunt "tratate" cu Jack Daniel's Old. No. 7 si apoi aprinse in cuptor. Temparatura atinge 1.000 de grade Celsius, si otelul poate fi calit aici.

Apa necesara pentru prepararea whiskey-ului provine dintr-un izvor propriu, din "curtea" distileriei. Combinatiia de roca elimina fierul din apa, ceea ce dau bauturii o culoare si un gust deosebit. Apa este meru rece, iar izvorul este motivul pentru care distileria este amplasata in Lynchburg.

In biroul lui Jack Daniel este un seif, care i-a adus moartea. Intr-o dimineata, cand incerca sa ia acte din acesta, nu si-a mai amintit cifrul si, enervat, l-a lovit cu piciorul pana cand s-a ranit. Medicii i-au amputat piciorul, care se infectase. Din cauza acestei rani, Jack a murit la 61 ani.

Principalele ingrediente ale Jack Daniel's Tennessee Whiskey.Porumbul galben este ingredientul principal, acesta fiind motivul pentru care Jack Daniel's este "Tennessee Whiskey" si nu scotch.

Distileria propriu-zisa este foarte fierbinte. Vaporii de alcool sunt transferati prin alambic, unde se racesc.

Carbunele de artar isi face efectul. Inaperea are o aroma "buna", care incepe sa semene cu Jack Daniel's. Fiecare picatura trece prin trei metri de carbune. Gentleman Jack este singurul produs care trece de doua ori prin carbune.

Fiecare butoi, care cantareste peste 350 de kilograme, este rostogolit la locul lui. Butoaiele sunt depozitate intre 4 si 7 an.

Whiskey-ul isi ia culoarea de la butoiae, care ii dau si o parte din aroma. Single Barrel Whiskey sta la etajele superioare, Jack Daniel's Old No. 7, la cele din mijloc, iar Jack Green Label, in primele etaje.

Comercializarea alcoolului este interzisa in zona unde este amplasata distileria. Totusi, pot fi achizitionate sticle "comemorative".

Si cand Sarbatorile de Iarna se apropie, cei de la Jack Daniel's impodobesc un brad.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Jack Daniel, #distilerie whiskey , #Stiri Companii