Klemm: Ambasada SUA e foarte dezorientata de revolutia fiscala

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 23:05
853 citiri
Klemm: Ambasada SUA e foarte dezorientata de revolutia fiscala
Foto: Ambasada SUA in Romania

Companiile fac eforturi sa inteleaga schimbarile fiscale recente din Romania, respectiv cum vor afecta acestea salariile platite angajatilor, a declarat ambasadorul american Hans Klemm.

Diplomatul a precizat ca aceleasi eforturi sunt facute si de catre Ambasada SUA la Bucuresti, care este "foarte dezorientata" cu privire la modul in care va trebui schimbat pachetul salarial si de beneficii de la 1 ianuarie si la costul acestor schimbari.

De asemenea, companiile sunt ingrijorate ca Guvernul ar putea face si alte schimbari anul viitor si se intreaba ce trebuie sa faca sa se pregateasca pentru potentiale noi surprize, mai spune ambasadorul SUA.

Discutia negativa despre multinationale

Intrebat, la o masa rotunda la Targu Mures, care este opinia sa in privinta masurilor fiscale adoptate recent de Guvern, dar si despre campania impotriva corporatiilor, ambasadorul SUA a aratat ca exista multe lucruri atractive pentru potentiali investitori in Romania, dar ei s-ar putea gandi sa nu ia in considerare serios Romania daca vad "aceasta discutie negativa" despre companiile multinationale.

"Aveti dreptate, mai multi politicieni au vorbit fatis despre faptul ca multinationalele profita cumva de prezenta in Romania intr-un mod incorect fata de romani. Sa nu uitam ca acest discurs si aceste mesaje, directionate poate doar catre publicul din Romania, sunt auzite in intreaga lume si submineaza celalalt discurs extrem de pozitiv al Romaniei despre oportunitatile existente in Romania pentru investitori: forta de munca bine pregatita, apartenenta la Uniunea Europeana, resursele naturale.

Exista multe lucruri atractive pentru potentiali investitori in Romania, dar ei s-ar putea gandi sa nu ia in considerare serios Romania daca vad aceasta discutie negativa despre companiile multinationale.

Este, asadar, un aspect pe care il urmarim foarte atent si cu ingrijorare", a declarat ambasadorul SUA.

Companiile fac eforturi sa inteleaga revolutia fiscala

In ceea ce priveste modificarile fiscale facute luna trecuta si care vor intra in vigoare din luna ianuarie, Hans Klemm a spus ca in prezent companiile fac eforturi sa inteleaga aceste schimbari si cum vor afecta acestea salariile platite angajatilor.

"Ceea ce incercam noi de multi ani, pe parcursul multor guverne, sa incurajam este: predictibilitatea, stabilitatea, transparenta, dorinta de consultare reala cu toti actorii implicati, inclusiv cu mediul de afaceri si cu oamenii de afaceri straini, precum si ...citeste mai departe despre "Klemm: Ambasada SUA e foarte dezorientata de revolutia fiscala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#ambasador SUA revolutie fiscala , #Stiri Companii