Las Vegas Sands a renuntat la constructia unei mega-statiuni in Spania, de peste 30 miliarde dolari

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 09:51
1531 citiri
Las Vegas Sands a renuntat la constructia unei mega-statiuni in Spania, de peste 30 miliarde dolari

Las Vegas Sand, cel mai mare operator de cazinouri din lume, al miliardarului Sheldon Adelson, a renuntat la un proiect de peste 30 de miliarde de dolari de constructie a unei mega-statiuni in Spania, pentru a se concentra in schimb pe regiunea Asia, relateaza Bloomberg.

"Nu vedem cum ar putea fi indeplinite criteriile necesare pentru acest proiect", a aratat Adelson vineri, intr-un comunicat.

Proiectul, anuntat in luna februarie, ar fi creat cea mai mare statiune din Europa, la Alcorcon, suburbie a Madridului, ar fi contribuit la sustinerea economiei spaniole si la reducerea ratei somajului, de 26%.

Adelson a facut o vizita la Alcorcon luna trecuta, cerand asigurari ca guvernele viitoare nu vor schimba taxele si alte conditii. El a solicitat totodata exceptari de la interzicerea fumatului in locurile publice si de la limitele impuse jocurilor de noroc pe Internet.

Oficiali ai guvernului spaniol au declarat ca legea fumatului va fi modificata pentru incurajarea investitiilor. O persoana apropiata situatiei a declarat in noiembrie ca guvernul cauta solutii pentru a oferi companiei garantii ca va primi compensatii pentru orice modificari ale legislatiei care iar afecta afacerile.

Ministrul adjunct al Economiei, Fernando Jimenez Latorre, a declarat vineri ca guvernul a incercat sa respunda cererilor rezonabile ale Las Vegas Sand si a negociat cu autoritatile europene in legatura cu compatibilitatea acestora cu reglementarile UE. Latorre a spus ca nu a fost anuntat in legatura cu decizia companiei.

"Daca exista mai multe solicitari, iar Eurovegas decide ca nu poate continua daca nu sunt acceptate in totalitate, este decizia lor independenta. Investitia in sine este buna, dar depinde de conditii", a aratat ministrul.

Un purtator de cuvant al guvernului regional al Madridului si cel al primariei din Alcorcon au refuzat sa comenteze.

Proiectul urma sa fie pus in practica in etape, pe parcursul a 10-12 ani, si ar fi inclus 12 statiuni-cazinouri, cu 36.000 de camere.

Guvernul spaniol considera ca proiectul va contribui la redresarea economiei si reducerea somajului record, de 57% in randul tinerilor.

Investitorii erau sceptici insa in privinta viabilitatii economice a proiectului. Adelson a afirmat in mai multe randuri ca Las Vegas Sand va promova proiecte cu o rata de rentabilitate de 20%.

Adelson, pe locul 12 in lume in indicele Bloomberg al miliardarilor, cu o avere estimata la 36 de miliarde de dolari, a aratat ca este interesat de proiecte pentru cazinouri in Coreea de Sud si Japonia. Las Vegas Sand obtine majoritatea veniturilor in Asia, unde detine statiuni in Macao si Singapore.

Prima faza a proiectului din Spania ar fi inclus patru statiuni-cazinouri, cu 12.000 de camere.

Daca toate cele trei etape ale proiectului spaniol ar fi fost puse in practica, acesta ar fi marit PIB-ul regiunii cu 4,5%, potrivit estimarilor companiei de stat Promomadrid. Proiectul ar fi dus la crearea a 164.000 de locuri de munca in mod direct si a altor 97.000 de posturi indirect, reprezentand circa jumatate din numarul persoanelor fara loc de munca din regiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#cazino Las Vegas Sands, #Spania Las Vegas, #Las Vegas Sand , #Stiri Companii