Licitatie suspecta de 11 milioane de euro pentru reabilitarea DJ Iasi-Botosani

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 12:50
2931 citiri
Licitatie suspecta de 11 milioane de euro pentru reabilitarea DJ Iasi-Botosani

Firma de constructii EKY-SAM a castigat, in cadrul unei asocieri cu firmele Transporturi Auto Botosani si Enviro Construct Iasi, un contract pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere interjudetene intre Iasi si Botosani, valoarea contractului atribuit de autoritatile iesene fiind de aproape 11 milioane de euro.

Valoarea estimata totala a contractului de lucrari se ridica la peste 56 de milioane de lei, fara TVA (peste 13 milioane de euro), din care valoarea estimata a cheltuielilor "diverse si neprevazute" este de 71.382,95 lei fara TVA.

Contractul prevede lucrari de reabilitare si modernizare drum judetean, lucrari de constructie, modernizare, reabilitare poduri, amenajare drumuri laterale, realizarea de trotuare, lucrari privind scurgerea apelor, pentru siguranta circulatiei si de semnalizare rutiera, precum si reamenajarea trecerilor la nivel cu calea ferata. Acestea vor fi facute pe teritoriul administrativ al comunelor Tiganasi, Vladeni, Sipote si Plugari din judetul Iasi.

Contractul a fost atribuit prin licitatie, unde au fost admise trei oferte din cele opt primite.

Acest proiect este finantat din fonduri comunitare prin Programul Operational Regional - Axa prioritara 2 - ,,Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale".

In anuntul de participare numarul postat pe site-ul e-licitatii, una dintre conditiile de participare pe care firmele interesate trebuia sa le indeplineasca era aceea ca cifra medie de afaceri globala in ultimii trei ani de referinta, 2010, 2011, 2012 trebuie sa fie cel putin egala cu suma de 110 milioane lei.

Conform datelor publicate de Ministerul Finantelor, Eky Sam a avut o cifra de afaceri neta de circa 45 de milioane lei, in 2012, de 46 milioane de lei, in 2011 si de 29 milioane de lei, in 2010. Aici se adauga si cifrele celorlalte doua firme.

Firma Eky Sam, detinuta de Ion Echimov (60% ) si Echimov Saveta (40%), a castigat recent mai multe contracte de deszapezire si intretinere a drumurilor judetene si nationale din zona pentru patru ani, in asocierile din contracte fiind implicate si firmele Enviro-Construct si Transporturi Botosani, conform presei locale.

Intretinerea si refacerea drumurilor, o afacere profitabila

Lucrarile de intretinere si refacere a drumurilor, precum si lucrarile de deszapezire, sunt afaceri profitabile in Romania.

Compania General Trust Arges, detinuta de omul de afaceri Catalin Spataru, supranumit "regele asfaltului din Arges", a mai castigat, in toamna, un contract de la CNADNR, prin care va intretine covoarele asfaltice pe sosele aflate in administrarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti.

Valoarea contractului castigat de General Trust Arges, in asociere cu Straco Grup, prin licitatie, este de 28,2 milioane lei (6,3 milioane euro), fara TVA.

Anul trecut, Consiliul Concurentei a declansat trei investigatii privind posibile intelegeri intre companii de a participa cu oferte trucate la licitatiile organizate de Consiliul Judetean Teleorman, CJ Ilfov si de Directia Drumuri si Poduri Craiova pentru atribuirea unor contracte de modernizare a drumurilor, in una dintre ele fiind implicata si General Trust Arges. Catalin Spataru, patronul General Trust Arges, a fost arestat la inceputul anului trecut

Omul de afaceri argesean Catalin Spataru, cercetat in dosarul privind un grup infractional suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost arestat pentru 20 de zile, la inceputul lunii martie a anului trecut.

Firma General Trust Arges, a incheiat de-a lungul timpului o serie de contracte cu statul, in special in judetul Olt, dar si in Arges.

Nordul Moldovei, o zona si cu "potential" turistic

Autoritatile din Botosani investesc intr-un megaparc de agrement, care se intinde pe o suprafata de 48 de hectare. Lucrarile amanate inca din 2011 au inceput pana la urma in aceasta vara, desi autoritatile nu sunt convinse inca de fezabilitatea proiectului.

Proiectul este grandios. Parcul regional de agrement turistic si sportiv Cornisa se va intinde pe o suprafata de 48 de hectare si va cuprinde bazine acoperite, piscine in aer liber, helesteu si rau artificial pentru rafting, parc de 14 hectare si o padure de 25 de hectare.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#reabilitare drumuri, #contracte reabilitare, #autoritati locale , #Stiri Companii