Mafia de la Glina a fost destructurata: Administratorii, arestati pentru spalarea a 300 de milioane de euro

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 17:01
2126 citiri
Mafia de la Glina a fost destructurata: Administratorii, arestati pentru spalarea a 300 de milioane de euro

Administratorii gropii de gunoi de la Glina, Victor Dombrovschi si Sergio Pileri, au fost arestati dupa o actiune care a avut loc, concomitent, in Romania si Italia, pentru destructurarea unei grupari ce ar fi spalat 300 de milioane de euro pentru mafia italiana, potrivit unor surse judiciare.

"La data de 14 iulie a.c., ora 06.00, politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Directia de Investigatii Criminale - Serviciul Urmariri, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale si al Serviciului Independent pentru Actiuni Speciale, i-au depistat pe raza municipiului Bucuresti, respectiv Ilfov, pe urmaritii international D. VICTOR, cetatean roman, in varsta de 60 de ani si P. SERGIO, cetatean italian, in varsta de 54 de ani, impotriva carora autoritatile judiciare italiene au emis mandate europene de arestare, pentru comiterea infractiunii de tentativa la spalare de bani prevazuta de art. 110, art. 56 si art. 648 bis din Codul penal italian", se arata intr-un comunica remis miercuri de Politia Romana, potrivit Mediafax.

Cei doi au fost au fost arestati preventiv, pentru 15 zile, de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, urmand sa fie predati autoritatilor italiene.

Surse judiciare au precizat ca in paralel cu actiunea din Romania, pe teritoriul Italiei au fost retinuti, in acelasi dosar, Romano Tronci, Giuseppe Pileri, Raffaele Pietro Valente si Nunzio Rizzi, suspectati ca, impreuna cu cei doi barbati prinsi in Romania, ar fi infiintat mai multe firme, cu scopul de a spala circa 300 de milioane de euro, bani proveniti din diverse activitati criminale ale mafiei siciliene.

Administratorii gropii de gunoi de la Glina, retinuti

Administratorii gropii de gunoi de la Glina, Victor Dombrovschi si Sergio Pileri, au fost retinuti luni, in Romania, in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile italiene.

Cei doi ar face parte din gruparea Cosa Nostra, care se presupune ca este coordonata de Massimo Ciancimino, fiul fostului primar din Palermo, cel care s-ar afla si in spatele firmelor care administreaza groapa de gunoi Glina, de la periferia Bucurestiului.

Potrivit presei italiene, in octombrie 2012, procurorii au facut o ancheta ce a vizat persoane si companii suspectate de implicare in vanzarea gropii de gunoi Glina, cea mai mare din Europa, tranzactie evaluata la circa 100 de milioane de euro.

Procurorii din Roma verificau atunci ipoteza conform careia Massimo Ciancimino jr. ar detine, prin intermediari sau sub un nume fals, actiuni la firme care administreaza groapa de gunoi Glina. Sub paravanul acestor firme, Ciancimino jr. ar fi ascuns sute de milioane de euro, bani provenind din averea ilicita a tatalui sau ori din activitati proprii de spalare de bani.

Compania Ecorec, implicata in ancheta

In acea ancheta a fost implicata si compania Ecorec, care se pare ca ii apartine lui Massimo Ciancimino, si care detine groapa de gunoi de la Glina.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, societatea Ecorec, care administraza groapa de gunoi de la Glina, este in insolventa, iar pe parti sociale ori actiuni detinute de unul sau mai multi asociati sau actionari a fost pus sechestru, in 2013.

Conform ordonantei DIICOT, din 7 august 2013, au fost instituite masuri asiguratorii asupra tuturor actiunilor emise de Ecorec SA.

Potrivit Politiei Romane, la 21 ianuarie, seful Politiei Romane, chestorul general Petre Toba, si prefectul Alessandro Pansa, seful Politiei de Stat si director general al Sigurantei Publice din Italia, au semnat la Bucuresti "Protocolul de colaborare intre Inspectoratul General al Politiei Romane si Departamentul de Siguranta Publica din cadrul MAI Italia, pentru prevenirea criminalitatii, localizarea si prinderea urmaritilor international si constituirea unor echipe comune de lucru".

Prin acest protocol, s-a instituit ca metoda de lucru, pentru localizarea si prinderea urmaritilor international de interes reciproc, crearea unei echipe comune de lucru italiano-romane. Aceasta presupune schimb de informatii, o analiza comuna a informatiilor obtinute, precum si operatiuni si activitati comune pentru localizarea si prinderea urmaritilor italieni in Romania si a urmaritilor international romani in Italia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#administratori groapa gunoi Glina, #compania Ecorec, #gropa gunoi Glina , #Stiri Companii