Mancare stricata in magazine in aproprierea sarbatorilor. Vezi amenzile

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 13:14
1409 citiri
Mancare stricata in magazine in aproprierea sarbatorilor. Vezi amenzile

Directiile judetene sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor au aplicat 53 de amenzi, in valoare totala de 68.400 de lei, si au dat 83 de avertismente in urma unor nereguli descoperite la unitatile din industria agroalimentara, verificate in intervalul 18 noiembrie - 8 decembrie.

Printre neregulile constatate se numara nerespectarea regulilor de igiena (depozitare, temperatura, distanta stive, manipulare, spatii, utilaje, lipsa analizei apei, lipsa apei calde, prezenta insectelor, navete pentru produse panificatie si patiserie neigienizate) si raionarea (depozitare de oua in acelasi spatiu cu fructele, depozitare fructe denaturate impreuna cu cele bune), mai spun cei de la ANSVSA.

De asemenea, reprezentantii ANSVA au gasit si alte neconformitati ce vizeaza atat personalul, cat si produsele care erau neconforme, nu aveau buletine de analiza si nu erau ambalate corespunzator.

Tot in urma controalelor desfasurate in perioada mentionata, au fost emise 19 ordonante de suspendare a activitatii si 43 de ordonante de interzicere a activitatii, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Controlul unitatilor a vizat in principal aspecte privind controlul daunatorilor, conditiile de igiena si de functionare a unitatii, calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP.

Unitatile din industria agroalimentara verificate desfasoara activitati in domenii de activitate printre care fabricarea produselor de morarit, a painii si produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a bauturilor racoritoare si alcoolice, precum si unitati de depozitare - alimentare, seminte, legume si fructe.

Cu ocazia acestor controale din unitatile din industria agroalimentara, au fost prelevate probe, conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2011, pentru a se monitoriza prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si a substantelor interzise, precum si teste de sanitatie, necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate.

In perioada 18 noiembrie-8 decembrie au fost efectuate 6.387 de controale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#valoare amenzi, #controale amenzi , #Stiri Companii