Mastercard renunta la numele companiei in sigla

Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 17:06
1345 citiri
Mastercard renunta la numele companiei in sigla
Foto: CC0 Creative Commons

Compania de plati digitale Mastercard Inc. a anuntat luni ca decis sa elimine numele companiei din sigla, optand in schimb pentru binecunoscutele cercuri suprapuse, simbolul Mastercard pentru milioane de consumatori, informeaza The Wall Street Journal.

Decizia este o continuare a unei strategii destinate diminuarii componentei 'card' din "Mastercard" pe masura ce se extind noile metode si tehnologii de plata. In plus, Mastercard se alatura altor companii de renume, precum Apple si Nike, care au decis sa renunte la numele companiei, in favoarea simbolurilor vizuale, in sigla.

Mastercard a derulat o cercetare ampla timp de peste 20 de luni pentru a fi sigur ca oamenii pot identifica compania doar prin sigla, chiar si in absenta numelui, potrivit directorului de comunicare si marketing Raja Rajamannar.

"Nu poti niciodata sa fi arogant si sa spui ca esti un simbol si poti sa renunti la numele brandului", a spus Rajamannar.

Renuntarea la numele companiei poate functiona pentru Mastercard, dar acest lucru nu este valabil pentru multe branduri, subliniaza Debbie Millman de la School of Visual Arts.

"Singurele branduri care pot sa faca acest lucru este cele care au pus la punct o sigla recunoscuta de decenii la nivel mondial. Este nevoie de timp, consecventa si o sigla buna pentru a putea face acest lucru", a spus Debbie Millman.

Una din primele mari companii de carduri de credit, cunoscuta anterior sub denumirea de Master Charge, Mastercard s-a rebranduit in ultimii ani drept o "companie tehnologica in industria platilor globale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Mastercard sigla , #Stiri Companii