Mega Image iese de pe piata din Bulgaria

Joi, 27 Februarie 2014, ora 17:28
1665 citiri
Mega Image iese de pe piata din Bulgaria

Grupul belgian Delhaize vinde magazinele de proximitate Shop&Go si iese de pe piata din Bulgaria, dupa ce a incheiat un acord de vanzare a operatiunilor de pe aceasta piata catre compania AP Mart.

Delhaize avea, in Bulgaria, la sfarsitul anului trecut o retea de 54 de magazine operate sub brandul Picadilly, cu 11 mai multe decat in 2012, potrivit Mediafax.

Grupul belgian a cumparat reteaua Picadilly in iulie 2011 odata cu achizitia retailerului sarb Delta Maxi Group, care detinea magazine in Serbia, Muntenegru, Bosnia, Albania si Bulgaria.

In Romania, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri cu o retea ce cuprinde in prezent 297 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (168), Shop&Go (128), AB COOL FOOD (1). Numai anul trecut, Delhaize a deschis peste 100 de magazine pe piata romaneasca.

Potrivit unor prezentari ale Delhaize, veniturile grupului in Romania au crescut cu peste 35% in trimestrul al doilea al anului trecut si cu aproximativ 30% in trimestrul al treilea. In 2012, compania a obtinut un profit net de 3,5 ori mai mare decat in 2011, de 46,7 milioane lei (10,5 milioane euro), la o cifra de afaceri cu 44% mai ridicata, de 1,75 miliarde lei (394 milioane euro).

Totodata, un raport al Consiliului Concuretei situeaza Mega Image pe locul sapte in topul retelelor moderne de retail, in functie de vanzarile din 2012, dupa Kaufland, Carrefour, Lidl, Real, Auchan si Penny&XXL si inaintea cora, Profi si Billa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Mega Image Bulgaria, #magazine Shop Go, #magazine Mega Image , #Stiri Companii