Ministrul Agriculturii: Mari producatori de carne si paine ar putea intra in insolventa

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 16:00
2374 citiri
Ministrul Agriculturii: Mari producatori de carne si paine ar putea intra in insolventa

Evaziunea fiscala a ajuns atat de departe incat multe fabrici importante din domeniile panificatiei si carnii ar putea intra in insolventa in urmatoarea perioada, afirma ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Pe zona de panificatie sunt mai multe fabrici care sunt in pericol de insolventa. Nu mai vorbesc de zona de carne, unde sunt fabrici mari. Am ramas surprins sa constat la una dintre cele mai mari fabrici din Romania, infiintata dupa 1989, e-adevarat, dar cu o traditie de 20 de ani, care imi spunea ca anul trecut este primul an in care nu a reusit sa incheie pe profit. Nu pot sa va dau nume", a declarat Constantin pentru Mediafax.

TVA redusa s-ar putea aplica din 2014 si la carne si legume - fructe

Ministrul crede ca problemele pe care le au marile fabrici sunt un semnal de alarma si, din acest motiv, vrea sa aiba succes experimentul cu TVA redusa la paine.

"Pentru ca, daca va avea succes, de la 1 ianuarie 2014 putem sa il extindem si la carne, si la legume-fructe. Evaziunea este enorma si trebuie sa o combatem prin aceste masuri", a adaugat ministrul.

El a aratat ca fabricile au probleme nu pe fondul scaderii consumului, ci din cauza evaziunii.

"Va dau un exemplu la pui. Anul trecut am exportat pui de 250 milioane euro. Mai mult decat am importat. Balanta este pentru prima data pozitiva. Exportam foarte mult, dar cu toate acestea industria nu sta bine, pentru ca pe piata interna are o competitie neloiala prin evaziunea fiscala. Si din acest motiv nu pot sa supravietuiasca, chiar daca au o cifra atat de buna la export", a continuat ministrul Agriculturii.

El a afirmat ca evaziunea fiscala "a ajuns atat de departe" incat multe fabrici importante ar putea intra in insolventa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#insolventa companii alimentare, #insolventa fime panificatie, #insolventa producatori carne, #insolventa producatori paine , #Stiri Companii