MOL a descoperit noi resurse de petrol in Pakistan

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 14:34
1588 citiri
MOL a descoperit noi resurse de petrol in Pakistan

Grupul petrolier unguresc MOL a descoperit petrol cu potential suplimentar de gaze asociate in zona de exploatare Karak din nord-vestul Pakistanului.

Reprezentantii MOL, citati de Reuters, sustin ca testele initiale de scurta durata, realizate la 5350 metri adancime, au aratat o rata medie de 1.700 de barili pe zi, debit brut.

Oficialii MOL sustin ca se asteapta ca debitele sa creasca odata cu efectuarea unor teste suplimentare si a unui tratament de stimulare. Acestia au mai adaugat si ca intentioneaza sa delimiteze puturi suplimentare pentru a stabili exact marimea si potentialul acestei rezerve de petrol pentru a determina dimensiunea de perspectiva.

Zona cu resurse petroliere descoperita de MOL se afla in partea de sud a blocului TAL, operat de MOL Pakistan.

Sandor Fasimon, vice-presedinte executiv al departamentului de explorare si productie crede ca va fi un succes forarea din perimetrul Karak si a explicat ca aceasta descoperire se datoreaza unei colaborari stranse cu specialistii MGCL si MOL Pakistan.

Unitatea pakistaneza a MOL detine 40% din zona de exploatare, achizitionata in 2008, in restul perimetrului operand Mari Gas Company Limited.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#MOL descoperire petrol Pakistan, #noi resurse petrol Pakistan , #Stiri Companii