Nelu Iordache face apelul din arest. Dupa Silaghi, il denunta si pe Voiculescu

Vineri, 23 August 2013, ora 15:14
2727 citiri
Nelu Iordache face apelul din arest. Dupa Silaghi, il denunta si pe Voiculescu
Nelu Iordache se afla in arest preventiv din luna decembrie 2012

Nelu Iordache l-a denuntat la DNA pe politicianul si omul de afaceri Dan Voiculescu, pe care il acuza de santaj. Astfel, patronul Antenelor va fi chemat din nou la audieri, dupa ce a fost implicat si in dosarul de santaj al administratorului RCS&RDS. De altfel, nici pentru Iordache nu este prima denuntare, dupa ce l-a acuzat si pe Ovidiu Silaghi de trafic de influenta.

Dosarul de santaj deschis pe numele lui Dan Voiculescu este abia la inceput, in faza efectuarii actelor premergatoare inceperii urmaririi penale, ceea ce inseamna ca nicio persoana nu a fost pusa inca sub urmarire de procurorii anticoruptie.

Insa Dan Voiculescu este deja urmarit penal pentru complicitate la santaj, fiind chemat pentru declaratii la DNA, la sfarsitul lunii iulie. Este vorba despre dosarul Antenelor, in care directorul grupului, Sorin Alexandrescu, este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei sa semneze un contract.

"In perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale (parte vatamata) sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.In acest sens, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre INTACT PUBLISHING S.R.L. si semnate de invinuitul Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului. In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand ANTENA TV GROUP au aparut informatii cu continut denigrator cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata si a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata", se arata intr-un comunicat al DNA.

Anchetatorii sustin insa ca Dan Voiculescu fusese instiintat despre santaj de catre fiica sa, Camelia Voiculescu si chiar i-ar fi precizat lui Alexandrescu faptul ca "materialele compromitatoare ar trebui difuzate pe alte cai mediatice decat posturile de televiziune pe care le detine".

Ovidiu Silaghi, o alta "victima" a lui Nelu Iordache

Nelu Iordache l-a denuntat si pe Ovidiu Silaghi, El este acuzat de trafic de influenta si ar putea fi urmarit penal, dupa ce procurorii au cerut avizul Camerei Deputatilor in acest sens, pentru ca ar fi primit 200.000 de euro de la Nelu Iordache pentru a convinge sefi din CNADNR sa nu rezilieze mai multe contracte.

"Exista indicii si date temeinice potrivit carora, in cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa, in schimbul asigurarii derularii contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor) si pentru ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil", sustin anchetatorii.

Silaghi ar fi primit mita de 200.000 de euro de la Nelu Iordache, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR, in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Ovidiu Silaghi a fost nevoit sa isi retraga candidatura pentru pentru functia de ministru la Transporturi.

Nelu Iordache, primul "rege al asfaltului" arestat

Nelu Iordache este arestat preventiv din luna decembrie deoarece procurorii aveau indicii ca omul de afaceri ar fi amenintat si santajat martorii din dosarul in care este acuzat de deturnare de fonduri primite pentru primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri.

Mai exact, este acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune, iar in luna mai a fost trimis in judecata. Valoarea prejudiciului se ridica la circa 1,2 miliarde de lei.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Voiculescu Nelu Iordache, #Silaghi Nelu Iordache, #Nelu Iordache DNA , #Stiri Companii