Nestle vrea sa cucereasca si segmentul alimentelor medicinale

Marti, 26 Februarie 2013, ora 11:20
2049 citiri
Nestle vrea sa cucereasca si segmentul alimentelor medicinale

Nestle va prelua compania Pamlab, specializata in productia de "medical foods" - alimente create special pentru pacientii cu diferite probleme, in contextul in care cea mai mare companie alimentara din lume incearca sa devina lider de piata si pe acest segment.

Pamlab a fost infiintata in 1987 si are peste 300 de angajati, iar printre produsele sale se regasesc, printre altele, alimente destinate bolnavilor de diabet, dementa si depresie.

Nestle vrea sa dezvolte o oferta de alimente care sa permita prevenirea maladiilor cronice si incetinirea evolutiei. Compania se axeaza mai ales pe trei tipuri de patologii: maladiile neurologice precum Alzheimer, maladiile cronice precum diabetul si maladiile legate de gastroenterologie.

Divizia Nestle Health Science a fost infiintata in 2011 deoarece compania elvetiana incearca sa profite de pe urma cresterii cererii de "medical foods" - alimente destinate unor scopuri medicale speciale - si sa devina lider pe acest segment.

"Pamlab va intari in special platforma noastra de produse pentru sanatatea creierului si ne va ajuta sa ne impunem in SUA in sectorul metabolic", a declarat Luis Cantarell, seful Nestle Health Science, fara a dezvalui insa valoarea tranzactiilor.

Anul trecut, Nestle a cumparat firma americana Accera, care produce alimente pentru pacientii cu Alzheimer.

In Romania, Nestle detine fabrica de la Timisoara, deschisa in anul 1995, unde se produc napolitanele Joe si produse Nescafe.

Nestle va prelua Pfizer Nutrition pentru 11,9 miliarde de dolari

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#preluare companii Nestle, #achizitionare Pamlab, #industrie alimentara, #industrie alimente medicale , #Stiri Companii