Noul atestat de producator ar putea fi disponibil de la 1 ianuarie 2014

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 10:37
2419 citiri
Noul atestat de producator ar putea fi disponibil de la 1 ianuarie 2014

Noul atestat de producator ar putea fi disponibil de la 1 ianuarie 2014, actul normativ care sta la baza acestui document urmand sa treaca prin Guvern in urmatoarele doua saptamani, a anuntat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, directorul general al ProdCom, Aurel Tanase.

Noul atestat de producator va fi emis de primarie, insa pentru eliberarea lui va fi necesar si acordul asociatiei de producatori din zona respectiva, pentru a evita astfel aparitia fenomenului de specula din piete. Actul normativ care sta la baza acestui document va trece prin Guvern in urmatoarele doua saptamani, astfel incat speram ca documentul va fi disponibil de la 1 ianuarie 2014', a afirmat Aurel Tanase.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, in 15 octombrie, ca in perioada urmatoare vor interveni o serie de modificari in legislatie, menite sa-i protejeze pe producatori in fata intermediarilor care vand in pietele agro-alimentare.

'Certificatul de producator, din pacate, in multe cazuri a fost eliberat...nu stiu cum a fost eliberat. Cred ca stiti mai bine decat mine. Din acest motiv avem propunerea de modificare a ordonantei de urgenta astfel incat sa schimbam certificatul de producator. Nu va mai exista certificat de producator, ci atestat de producator si carnet de producator. Atestatul de producator va fi eliberat de primarie in continuare, dar cu viza asociatiei reprezentative din care producatorii fac parte', a spus Daniel Constantin.

Potrivit ministrului, prin aceasta metoda nu vor mai exista falsi producatori.

''Daca de acum inainte vor mai fi producatori care vor vinde mai mult decat marfa pe care o produc, este si vina asociatiilor, pentru ca asociatiile vor pune viza de acum inainte. Asta este metoda prin care eu cred ca nu vom mai avea falsi producatori, care pe baza de certificat de producator sa vanda in piata'', a precizat ministrul Daniel Constantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#atestat producator, #producator agricol , #Stiri Companii