O companie din Brasov a creat TopoBot - cea mai inovativa aplicatie cadastrala din Romania

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 12:05
6905 citiri
O companie din Brasov a creat TopoBot - cea mai inovativa aplicatie cadastrala din Romania

Compania TRISOFT isi propune sa puna Romania in topul tarilor cu cel mai bun cadastru digital.

Fondata in anul 2007 in Brasov, compania dezvolta aplicatii web si mobile, la cele mai inalte standarde din domeniu, pentru clienti din intreaga lume, in special Statele Unite, Marea Britanie si Australia.

TopoBot este creat exclusiv pentru Romania si nevoile specifice zonei si a fost gandit ca un produs in-house premium al TRISOFT.

Aplicatia se adreseaza publicului larg, persoanelor juridice interesate si administratiilor publice abilitate in vederea crearii bazei necesare introducerii Cadastrului in Romania. Aplicatia TopoBot poate fi folosita in scopuri multiple, de la maparea zonelor verzi ale unui oras pana la masurarea terenului pe care utilizatorul doreste sa il cumpere.

Asadar, TopoBot poate fi utilizat atat de proprietarii de terenuri cu uz domestic, cat si de cei care detin sau cauta sa detina o afacere in domeniul imobiliar.

Produsul a fost documentat si dezvoltat incepand cu luna martie a anului 2016, iar lansarea oficiala a avut loc in luna decembrie a aceluiasi an.

Inscrierea in aplicatie si marcarea parcelelor pe harta este gratuita pentru toti utlizatorii.

Costul utilizarii se refera la aflarea ariei parcelei si a coordonatelor topografice romanesti, utile in relatia cu administratiile publice. Acesta porneste de la 15 lei + TVA / parcela sub 2 ha si este de pana la 20 de ori mai mic pentru utilizatorul final comparativ cu costul serviciilor unui topograf.

Aplicatia are si urmatoarele facilitati:

- permite gasirea oricarui teren din Romania prin simpla introducere a coordonatelor Stereo '70 in aplicatie;

- determina automat pe raza carui UAT se afla terenul;

- permite masurarea si exportarea Schitei de Amplasament si a Inventarului de Coordonate direct in coordonate Stereo '70;

- in urma efectuarii unei inregistrari in teren, datele se vor sincroniza in timp real pe toate dispozitivele utilizatorului;

- prin simpla apasare a butonului "Trimite Primariei", aplicatia va trimite catre primaria pe raza careia se afla terenul, o cerere de efectuare a Cadastrului Gratuit, impreuna cu toate informatiile terenului si ale utilizatorului, pentru a incepe procesul de inregistrare.

In perioada urmatoare TopoBot isi propune sa ofere utilizatorilor sprijinul necesar pentru declararea corecta a terenurilor catre APIA (Agentia de Plati si Interventii in Agricultura), astfel incat acestia sa fie siguri de suprafata masurata si de pozitia terenului, pentru a nu-si mai pierde subventiile de la stat.

TopoBot a aparut din dorinta de a ajuta Romania sa se modernizeze si sa aiba o dezvoltare durabila. Aplicatia este special gandita pentru a sprijini Cadastrul Romaniei, dar si pentru a oferi oricarui utilizator mijloacele de care are nevoie pentru a-si gestiona singur proprietatile imobiliare.

Pentru mai multe informatii, accesati www.topobot.ro si consultati ghidul de utilizare din sectiunea Suport.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#TopoBot aplica ie cadastrala Romania, #aplicatie companie Brasov , #Stiri Companii