Oamenii de afaceri, despre proiectul lui Teodorovici care prevede inchisoare pentru datornici: Sunt in pericol toti cetatenii

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 15:40
1286 citiri
Oamenii de afaceri, despre proiectul lui Teodorovici care prevede inchisoare pentru datornici: Sunt in pericol toti cetatenii
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Aproape trei sferturi dintre antreprenorii romani sustin ca sunt impotriva reintroducerii raspunderii penale pentru neplata impozitelor si contributiilor, potrivit unui sondaj derulat de Consiliul National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

La testul IMM, efectuat in perioada 20 - 30 septembrie, au participat 1.987 antreprenori. La intrebarea "Considerati oportuna masura reintroducerii in Legea evaziunii fiscale a raspunderii penale pentru retinerea si neplata, incasarea si neplata, neretinerea si neincasarea impozitelor si/sau contributiilor", 71,1% au raspuns ca nu sustin aceasta modificare legislativa.

"Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a afirmat ca are nevoie de 10.000 de semnaturi, altfel nu mai sustine aceasta lege. Noi am strans 2.000 de semnaturi electronice care se opun acestei initiative, stranse in decurs de doar o saptamana. Daca dansul insista, vom strange 10.000 de semnaturi ale antreprenorilor care se opun", a afirmat Florin Jianu, presedintele CNIPMMR, marti, intr-o conferinta de presa.

Aceasta propunere nu se refera doar la oamenii de afaceri, ci si toti romanii care realizeaza venituri, la angajati, la nerezidenti, la pensionari, a adaugat el.

"Nu numai oamenii de afaceri sunt in pericol de a intra la puscarie, ci toti cetatenii acestei tari, chiar si pensionarii. Aici regasim si impozitele pe veniturile din pensii, regasim CAS-urile datorate de angajati, impozitele pe veniturile din activitati sportive, deci daca esti un sportiv si ai realizat venituri pe care poate nu le-ai incasat, ca nu le incasezi imediat, dar nu ai platit taxele si impozitele, esti pasibil de a intra in inchisoare", a precizat reprezentantul IMM-urilor.

In aceasta categorie intra si medicii, avocatii, inginerii, arhitectii, auditorii, dentistii, alte profesii similare, precum si jurnalistii.

"Daca vine un strain in Romania si castiga un concurs, nu a primit banii pe premiu, ma intreb cum il urmareste ANAF? Il aduce inapoi si-l baga in puscarie? E un tip de abordare. Atentie la parintii care dau copiilor, nepotilor, proprietati. Impozitul datorat pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal intra sub incidenta acestei legi. Deci daca un bunic da o casa unui nepot si nu plateste la timp acele taxe, atunci e pasibil de a face puscarie", a continuat Jianu.

Potrivit acestuia, tot in categoriile incriminate intra, de asemenea, impozitul pe veniturile din proprietatea intelectuala.

...citeste mai departe despre "Oamenii de afaceri, despre proiectul lui Teodorovici care prevede inchisoare pentru datornici: Sunt in pericol toti cetatenii" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#inchisoare neplata impozite, #oameni afaceri inchisoare impozite , #Stiri Companii