OMV investeste miliarde de dolari in Orientul Mijlociu pentru a-si reduce dependenta de Rusia

Vineri, 06 Aprilie 2018, ora 14:04
3295 citiri
OMV investeste miliarde de dolari in Orientul Mijlociu pentru a-si reduce dependenta de Rusia
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul energetic austriac OMV AG va prelua o participatie de 20% in concesiunea campurilor petrolifere Umm Lulu si Sateh Al Razboot din Emiratele Arabe Unite (EAU), conform acordului de parteneriat in valoare de 1,5 miliarde de dolari ce va fi incheiat cu compania petroliera nationala a statului din Golf - Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC).

ADNOC, care genereaza aproape intreaga cantitate de petrol a Emiratelor Arabe Unite, acorda noi concesiuni investitorilor straini, intr-o incercare de a obtine acces la tehnologie si finantare si pentru a-si asigura cumparatori pentru titeiul sau, transmit Bloomberg si Reuters.

In 2017, OMV si ADNOC au fost de acord sa evalueze oportunitatile lor comune, inclusiv in domeniul rafinarii si al cooperarii tehnologice.

Grupul energetic austriac vrea sa-si extinda prezenta in Orientul Mijlociu pentru a-si reduce dependenta de Rusia, iar luna trecuta a anuntat ca are un buget de 10 miliarde euro pentru fuziuni si achizitii pana in 2025, iar o parte din investitii ar putea fi facute in Abu Dhabi.

OMV a anuntat ca se asteapta sa semneze acordul cu ADNOC la sfarsitul acestei luni.

OMV, companie la care al doilea mare actionar, dupa statul austriac, este fondul suveran de investitii din Abu Dhabi, Mubadala, va deveni a doua companie care are legaturi cu Abu Dhabi care va castiga o concesiune in acest emirat dupa compania petroliera spaniola Cia Espanolade Petroleos SA, detinuta in intregime de Mubadala.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,9985%, iar 18,35% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#OMV Abu Dhabi, #OMV Orientul Mijlociu , #Stiri Companii