Oprescu: ELCEN nu doreste si n-a dorit niciodata fuziunea cu RADET

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 10:00
1262 citiri
Oprescu: ELCEN nu doreste si n-a dorit niciodata fuziunea cu RADET
Foto: nasul.tv

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) nu doreste si nu a dorit niciodata sa fuzioneze cu RADET, desi exista un memorandum care a fost aprobat de catre Guvern, in acest sens.

"ELCEN forteaza nota pentru ca nu doreste si nu a dorit niciodata sa se intample asa, chiar daca este vorba de un memorandum care a fost aprobat de catre Guvern, dar noi o sa mergem in continuare, pentru ca nu poti sa lasi locuitorii Bucurestiului fara caldura si in acelasi timp nici nu o sa pot sa platesc din banii lor aberatiile de penalitati pe care ei (ELCEN - n.r.) le doresc", a declarat, joi, Sorin Oprescu, informeaza Mediafax.

El a mai spus ca ELCEN trebuie sa intre in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, pentru ca producatorul si transportatorul de agent termic sa fie "intr-o singura mana" si sa poata fi acordata in continuare subventia pentru caldura.

Sorin Oprescu spunea in 2 februarie, la sedinta anterioara a CGMB, ca, cu cat intarzie mai mult fuziunea RADET-ELCEN, cu atat sunt cheltuiti "bani aiurea"

Tot atunci, consilierul general Marcel Nicolaescu spunea ca ELCEN se opune fuziunii cu RADET din cauza unor "nelegalitati" si "pierderi foarte mari" care ar urma sa fie demascate in urma transferului la Electrocentrale Bucuresti.

"La acest moment perla coroanei in sistemul energetic national, ciclu combinat de la Cet Vest, nu functioneaza din mai. De cinci ani trebuie sa intre in reparatii capitale, respectiv schimbarea unor piese de schimb la turbina de aburi.

S-a prelungit lictatia, a avut loc licitatia, nu s-a respectat caietul de sarcini, nu functioneaza ciclu combinat si va spun ca la acest moment sunt pierderi extraordinar de mari.

La fiecare zece zile avem 1 milion de euro. Din calculale mele acest ciclu combinat nu va putea fi pus in functiune decat in partea a doua a acestui an, pana la acel moment stiti care vor fi pierderile? In jur de 30 - 35 de milioane de euro. Cine suporta? Locuitorii Capitalei", spunea Nicolaescu in 2 februarie.

El a mai declarat ca "supracompensarea calculata de ELCEN a fost mincinoasa si declarata zero de catre ANRE si li se imputa acum o factura de 280 de milioane de lei".

"Suntem pe 2 februarie, la aproape 2 ani de cand a fost aprobat memorandumul care prevedea termene prin care la sfarsitul toamnei trecute trebuia sa aiba loc fuziunea dintre producatorul ELCEN si transportatorul si distribuitorul RADET de asa maniera incat sa duca la cresterea eficientei energetice si aici ma refer la intregul lant tehnologic, pornind de la productie, transport, distributie.

La acest moment, in februarie 2015, ne aflam la o plimbare a proiectului hotararii de Guvern intre diferite ministere care avizeaza sau nu avizeaza", a conchis Nicoalaescu.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Sorin Oprescu primar Capitala, #ELCEN fuziune RADET , #Stiri Companii