Orasul plutitor care strabate lumea. Pentru a locui aici trebuie sa ai cel putin 10 milioane de dolari (Galerie foto)

Duminica, 14 Mai 2017, ora 07:42
1202 citiri
Orasul plutitor care strabate lumea. Pentru a locui aici trebuie sa ai cel putin 10 milioane de dolari (Galerie foto)
Foto: aboardtheworld

Toti locuitorii acestei comunitati au vedere la ocean, iar privelistea este alta in fiecare dimineata. Lung de 196 metri, "The World" arata ca o nava de croaziera impunatoare, dar descrierea de oras plutitor populat doar de milionari i se potriveste mai bine.

Este cea mai mare si probabil cea mai exclusivista nava rezidentiala din lume. CNN, care a facut turul vasului acosat in portul Victoria din Hong Kong, il compara cu un Titanic al secolului XXI.

"The World" a vizitat peste 1.200 de porturi si a navigat 641.000 de mile marine. Doar anul acesta s-a aventurat catre doua dintre cele mai indepartate regiuni de pe Pamant: Marea Ross din Antarctica si Melanezia din Papua Noua Guinee.

Nu, nu exista camere de inchiriat. Fiecare dintre cele 165 de apartamente de lux, cu preturi cuprinse intre 3 milioane de dolari si 15 milioane de dolari, are proprietari. Pentru a cumpara o locuinta aici, doritorul trebui sa aiba o avere de cel putin 10 milioane de dolari, iar pentru a ajunge la bord ai nevoie de o invitatie.

Lansata la apa in urma cu 15 ani, nava a fost detinuta initial de o companie hoteliera, al saselea etaj fiind rezervat pentru camere de hotel. Modelul nu a functionat, iar din 2003 s-a decis ca la bord sa nu mai urce turisti. In 2006, toate apartamentele erau vandute.

Toti locuitorii sunt actionari si au drept de vot asupra oricarei decizii luate in interiorul vasului, de la itinerariul anual la tipul de combustibil folosit si la decoratiunile de Craciun.

Oamenii care detin locuinte aici au avioane private, sunt colectionari de arta, iar aceasta nu este singura lor casa.

Probabil ca nici Oprah nu ar primi permisiunea de a urca la bord

Banii nu sunt insa singurul criteriu care trebuie intrunit pentru a fi acceptat in comunitatea "The World".

"Nu cred ca Oprah Winfrey ar putea cumpara aici. Exista un cod de confidentialitate, nu vrem paparazzi aici. Este un refugiu, un sanctuar. Nu veti afla niciodata cine mai locuieste pe vas", spune Lisa Spiller, director rezidential la "The World".

In prezent, locuiesc pe nava 142 de familii, care au trecut printr-un proces foarte riguros de verificare. Identitatea lor nu este cunoscuta. Aproximativ jumatate dintre cei aflati la bord sunt nord-americani, 45 sunt europeni, iar 20 sunt sud-africani. Au profesii variate: avocati, doctori, arhitecti, antreprenori. Varsta medie este de 64 de ani.

Potrivit managerului general Sandra Mooney, cei mai multi dintre proprietarii apartamentelor petrec ...citeste mai departe despre "Orasul plutitor care strabate lumea. Pentru a locui aici trebuie sa ai cel putin 10 milioane de dolari (Galerie foto)" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vas The World, #oras plutitor milionari, #nava croaziera , #Stiri Companii