Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Policlinico di Monza investeste 20 mil. de euro in spitalul deschis in 2012 in Bucuresti

Policlinico di Monza investeste 20 mil. de euro in spitalul deschis in 2012 in Bucuresti


Grupul italian Policlinico di Monza va investi alte 20 de milioane de euro, in 2-3 ani, in spitalul de cardiologie deschis anul trecut in Bucuresti, dupa o investitie de 40 milioane euro.

"Pana in prezent am investit 40 milioane euro, iar in urmatorii 2-3 ani vom investi alte 20 milioane euro", a declarat la inaugurarea oficiala a spitalului presedintele grupului italian, Michelangelo de Salvo.

Presedintele spitalului Monza - Centru Cardiovascular, Cristian Colteanu, a afirmat ca banii vor fi folositi pentru consolidarea structurii existente si pentru alte etape de dezvoltare. Planurile pentru 2013 prevad deschiderea unei sectii de chirurgie cardiovasculara pediatrica si a unui departament de chirurgie oncologica.

"Pentru a dezvolta un centru de excelenta in cardiologie pediatrica, trebuie sa implicam personal bine pregatit, cu experienta, si am identificat deja medici, care lucreaza in Romania, dar si care vor sa se intoarca din strainatate. (...) 90% din aparatura folosita pentru adulti este utilizata si pentru copii, iar Monza detine aceste echipamente. De asemenea, potrivit datelor oficiale in Romania, anual sunt 800 de cazuri de interventii la copii, pe care le putem acoperi", a mai aratat presedintele grupului italian.

Proiectul privind sectia de chirurgie pediatrica ar putea fi lansat in lunile aprilie-mai.

In ceea ce priveste atingerea pragului de profitabilitate, Colteanu a aratat ca grupul are posibilitatea sa sustina spitalul cinci ani.

Spitalul Monza a devenit operational in iulie 2012, iar pana in prezent a avut peste 2.200 de pacienti si peste 100 de interventii chirurgicale complexe. In prezent, spitalul are 130 de angajati cu norma intreaga, din care 40 de medici, si vrea sa ajunga la 300 de angajati cu norma intreaga.

Unitatea are o suprafata de 18.000 metri patrati, 9 etaje si 140 de paturi, fiind dotat cu aparatura de ultima generatie.

Specialitatile disponibile sunt Chirurgie Cardiovasculara, Chirurgie Generala, Chirurgie bariatrica, Chirurgie Ortopedica, Chirurgie de zi, Cardiologie, Medicina Interna, Recuperare Cardiovasculara ?i motorie, Spitalizare de zi, Cardiologie Interven?ionala, Electrofiziologie, Unitate Primiri Urgen?e, Laborator de anatomie patologica, Departament de Radiologie Imagistica Medicala, Ambulatorii de specialitate pentru toate specialitatile, Sectie de Recuperare Cardiovasculara si Motorie, Camera de Garda.

"Spitalul Monza este dedicat persoanelor care merg sa se trateze in strainatate. (...) El nu a fost creat pentru a concura cu spitalele romanesti, ci pentru a umple un gol in asistenta medicala din Romania", a aratat de Salvo.

Grupul italian "Policlinico di Monza" este constituit din 10 spitale private situate in nordul Italiei ce ofera servicii medicale de chirurgie cardiovasculara, cardiologie, ortopedie, oncologie si recuperare cardiovasculara si motorie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2685 ori