Posta Romana se afla in negocieri pentru furnizarea de servicii financiar-bancare la ghiseu

Luni, 11 August 2014, ora 16:50
3033 citiri
Posta Romana se afla in negocieri pentru furnizarea de servicii financiar-bancare la ghiseu

Posta Romana se afla in negocieri avansate cu o institutie bancara pentru furnizarea de servicii financiar-bancare la ghiseu, a declarat, intr-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu.

"Avem o serie de contracte, in radar, ca prioritate, unul este pentru distribuirea cardurilor de sanatate, iar autoritatea contractanta este Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Suntem, de asemenea, intr-un stadiu avansat in negocierea parteneriatului cu o entitate bancara pentru a lansa un portofoliu de servicii financiar-bancare la ghiseu. Va fi un portofoliu de servicii primare, simpliste, tipice pentru tipul de client care ne calca pragul. Vom avea cont curent, carduri de credit, carduri de distribuire a pensiilor, imprumuturi mici si alte servicii financiar-bancare, care pot ajuta la cresterea nivelului de bancarizare al Romaniei. Speram ca in urmatoarele 30 de zile sa ajungem la nominalizarea unei institutii financiare si impreuna cu ei sa demaram procesul de lansare a portofoliului de servicii", a precizat Petrescu.

Potrivit sursei citate, o alta zona interesanta pentru companie este cea de brokeraj, precum si lansarea unui sistem de francizare a serviciilor postale.

"Am lansat Posta Romana Broker Asigurari. Suntem si aici intr-un stadiu avansat. Am depus, in urma cu 30 de zile, la ASF, documentatia necesara avizarii si am toata increderea ca Posta Romana poate deveni cel mai important broker de asigurari din Romania. Ne vom axa, in special, pe asigurarile de tip obligatoriu. De asemenea, suntem tot intr-un stadiu avansat de a lansa un sistem de francizare a serviciilor postale. Discutam cu o serie de retaileri din Romania in a deschide oficii postale in magazine tip 'convenience store', de obicei ele se afla in spatele magazinului, unde coabiteaza foarte bine serviciile de tip comercial cu serviciile postale, de unde clientii isi pot ridica pensiile sau retributiile sociale. Ne gandim sa avem prima franciza operabila in mediul urban in luna august", a adaugat Alexandru Petrescu.

Seful Postei Romane nu exclude prezenta postala si in afara granitelor Romaniei

Seful Postei Romane nu exclude extinderea in afara granitelor tarii, existand un proiect in lucru, care presupune si "prezenta postala si in afara granitelor Romaniei".

In ceea ce priveste situatia financiara a companiei, Petrescu estimeaza ca Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit operational consolidat, dar si cu servicii postale mai bine orientate catre clienti. Acesta nu exclude si o listare la bursa dupa finalizarea procesului de privatizare.

"Suntem in continuare pe profit operational. Cred ca vom termina anul 2014 cu un profit operational consolidat, cu servicii postale mai bine orientate catre clienti si cu un parcurs de privatizare aproape de finalizare. (...) Este foarte probabil sa ajungem si la o listare la bursa. In toate modelele de privatizare care au avut la baza tranzactii private, non-IPO, in cele din urma listarea a fost modul optim de valorificare al investitiei in companie. Asa ca si listarea la bursa, mai devreme sau mai tarziu, cu siguranta se va intampla", a adaugat seful operatorului postal.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania, cu o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei, si opereaza printr-o retea de 5.693 de unitati postale cu acoperire nationala. Dintre acestea, 1.081 sunt unitati informatizate. Compania este unul dintre cei mai importanti angajatori din economia romaneasca, cu aproximativ 27.500 de salariati, oferind produse si servicii postale si financiare tuturor clientilor de pe teritoriul Romaniei. Anual, compania proceseaza un volum de sute de milioane de trimiteri postale si distribuie catre 5 milioane de beneficiari drepturile banesti aferente sistemului public de pensii, al asigurarilor sociale de stat, IOVR, agricultori si pensii militare.

Statul roman, prin MSI, detine 75% din actiunile CNPR, iar restul de 25% sunt detinute de Fondul Proprietatea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#posta romana, #servicii bancare ghiseu Posta, #negocieri Posta Romana banci , #Stiri Companii