Posta Romana si Intesa Sanpaolo negociaza un acord privind serviciile bancare

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 17:07
1614 citiri
Posta Romana si Intesa Sanpaolo negociaza un acord privind serviciile bancare

Compania Nationala Posta Romana si Grupul Intesa Sanpaolo demareaza negocierile in vederea incheierii unui acord bilateral privind vanzarea de servicii bancare si financiare in cadrul oficiilor postale Posta Romana si sub brandul "Posta Romana", potrivit unui comunicat al bancii.

Lansarea proiectului reprezinta rezultatul procesului de selectie organizat de Compania Nationala Posta Romana, in conformitate cu noua strategie comerciala aprobata de conducerea societatii, al carei obiectiv principal il reprezinta diversificarea gamei de servicii oferite.

Cu o retea de peste 5.600 de sucursale, Posta Romana detine cea mai mare acoperire la nivel national de pe piata serviciilor postale, comparabila cu nivelul de acoperire al celor mai mari operatori de pe piata bancara.

Potrivit comunicatului, prin diversificarea propriilor activitati, Posta Romana are ca obiectiv, pe de o parte, extinderea propriei baze de clienti, iar pe de alta parte promovarea incluziunii financiare, ajungand in zonele geografice cele mai indepartate alaturi de un partener care are o lunga istorie pe piata financiara si bancara europeana. Istoria Postei Romane si recunoasterea marcii sale sunt doua elemente esentiale in favoarea unui proiect eficient pentru sectorul serviciilor financiare, care sa fie pus la dispozitia milioanelor de clienti ai Postei Romane, in colaborare cu un partener de mare calibru in sectorul bancar.

"Suntem pregatiti sa facem fata acestei noi provocari bazandu-ne pe o strategie clara cu baze solide: profitabilitatea sustenabila, know-how-ul si competentele comerciale", a declarat Ignacio Jaquotot, directorul Diviziei Banci Subsidiare Internationale a Grupului Intesa Sanpaolo.

Compania Nationala 'Posta Romana' SA este operatorul national de servicii postale lider pe piata din Romania. Printre actionarii sai se numara statul roman, prin Ministerul Societatii Informationale, care detine 75% din capitalul social, si Fondul Proprietatea, cu o participatie de 25%. Posta Romana dispune de o retea retail de peste 5.600 ghisee la nivelul intregii tari, care ofera produse si servicii postale si financiare tuturor clientilor companiei in Romania. Posta Romana are o istorie de 150 ani iar brandul este recunoscut la nivel national si international.

La 31 octombrie, Posta Romana, furnizor de servicii postale universale pe intreg teritoriul national, avea un numar de aproximativ 27.500 de angajati.

Intesa Sanpaolo este prezenta pe piata romaneasca din anul 2008. Intesa Sanpaolo Bank Romania ofera propriilor clienti o gama completa de produse bancare. Intesa Sanpaolo Bank este prezenta pe piata din Romania cu 76 de sucursale situate in toate orasele mari ale tarii iar prin cei 800 de angajati deserveste aproximativ 100.000 de clienti. La finele anului 2012, ISP Romania avea active totale de 1,152 miliarde euro, credite brute acordate clientelei in valoare de 904 milioane euro si depozite directe de 562 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#intesa sanpaolo, #serviciile bancare Posta Romana , #Stiri Companii